Pompeu Fabra Üniversitesi Hakkında Bilgi

Pompeu Fabra Ãœniversitesi

Dünyanın en iyi 400 üniversitesi arasında 186. sırada yeralan Pompeu Fabra Ãœniversitesi 1990 yılında Ä°spanya’nın Barcelona ÅŸehrinde kurulan bir devlet üniversitesidir. Ãœniversitenin yaklaşık 10 bin öğrencisi 2 bin öğretim üyesi ve çalışanı bulunmakta. Ãœniversitenin öğretim dilleri Ä°ngilizce, Ä°spanyolca ve Katalanca dillerindedir. Bu üç dil iletiÅŸim ve akademik dil olarak kullanılmaktadır. Avrupa Bölgesi Yüksek EÄŸitim Sistemi’ni kendi eÄŸitim sistemine uyarlayan üniversitede eÄŸitim 4 yıl, master programları 1 veya 2 yıl ve doktora 1 + 3 yıldır (doktora tez sunumu olarak).

Doçenlik ve araştırma faaliyetleri alanları; Deneysel ve Sağlık Bilimleri, Politik ve Sosyal Bilimler, Hukuk, Ekonomi ve işletme, Beşeri bilimler, İletişim, İletişim ve bilgi teknolojileri ve Çeviri ve filoloji

Yabancı öğrenci kabul eden üniversitede öğrencilere sunulan kiÅŸisel servisler arasında, Hareketlilik ve Karşılama Ofisi yer alıyor. Bu ofis yabancı üniversitelerde gelen bütün öğrencilerin akademik, pratik ve yasal sorunları üzerinde yardım saÄŸlamaktadır. Ayrıca yabancı öğrencilere Ãœniversite öğrenci yurdu, Katalanca ve Ä°spanyolca ücretsiz dil kursları, dil programları (Ä°ngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Çince, Japonca…..), gönüllü dil programı (mübadele), Avrupa ve Hispanik Ders Programı eÄŸitimleri saÄŸlanır.

Ä°nternet Adresi: www.upf.edu
Adres: Plaça de la Mercè, 10, 08002 Barcelona, İspanya
Telefon: +34 935 42 20 00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir