Pokemon GO Uygulamasında Virüs Tehlikesi

Pokemon GO Uygulamasında Virüs Tehlikesi

Akıllı telefon oyunu Pokemon GO dünyada ve Türkiye’de büyük ilgi gördü fakat bu oyunu farklı yerlerden indiren kullanıcıları geniş güvenlik açıkları bekliyor. Bu açıklar sayesinde sanal suçlular, akıllı telefonun ön ve arka kameralarını kullanarak izinsiz fotoğraf ve video çekebildiği gibi telefondaki mesajları okuyabilir, kayıtlı telefon numaralarına ulaşabilir ve cihazın mikrofonunu açarak ortam dinlemesi yapıp konuşmaları dinleyebilirler.

Pokemon GO oyunu sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve Amerika’da, iOS ve Android sistemleri için Google Play ve Apple Store’da resmi olarak yayınlandı fakat oyuna ulaşıp indirilebilen çok sayıda farklı site var. Türkiye’deki kullanıcılarla birlikte pek çok ülkedeki kullanıcılar, bu tür alanlardan Pokemon Go’yu indiriyor.

Android ve iOS’un resmi uygulama alanları dışındaki yerlerden indirilen oyunlar, virüs yüklü olabiliyor.

Bu tür uygulamalar yüklenirken, hiç farkına varmadan, telefon ya da tabletlere sanal suçluların sızabileceği arka kapılar açık bırakılabiliyor. Bu açıklıklardan faydalanan siber suçlular, pek çok bilgiye ulaşabilir ve hem kişisel hem de finansal zararlar verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir