Plastikler Toplanacak Hayvanlara Yuva Yapılacak


PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği) Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır sloganı ile başlattığı Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyasıyla atık plastiklerin yüzde 100 geri dönüşümünün sağlanarak plastik hayvan yuvaları yapılması hedefleniyor. Böylece hem çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturulurken hem de sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli bir adım atılması hedefleniyor.
Kar ve yağmur altında kalıp soğuktan hastalanan, hayatını kaybeden sokak hayvanları için bilinenin aksine defalarca geri dönüştürülebilen ve geri dönüşümle başta iplik ve elyaf olmak üzere ticari kullanım alanları yaygın olan; battaniye dahi üretilebilen plastikler birer yuvaya dönüşecek. Toplanacak plastikler hayvanları kış mevsiminin sert koşullarından koruyacak, hatta hayatını kurtaracak olan yuvasının bir tuğlasına dönüşecek.
Her türlü yiyecek ve kozmetiklerde kullanılan ürünlerin plastik atıkları toplanacak. Şehirlerdeki çöp içinde ambalaj atığı miktarı %25’ler civarında. Ülkemizde her gün 17 bin ton, yılda ise 6,2 milyon ton ambalaj atığı oluşmaktadır. Belediyelerle sağlanacak işbirliği ile kendi bölgelerindeki hanelere atık ayrıştırma ve toplama poşetleri dağıtmaları ve bunları düzenli olarak toplamaları istenecek. Plastik ambalaj atıkların %63’ ü evlerden, geri kalan %37’ si ticaret/sanayi kesiminden gelmektedir. Bu nedenle projeye hanelerden başlanacak ve odak noktası haneler olacak.
Detaylı bilgi
yuvayadonusenplastikler.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir