Pitbull Kimdir

pitbull kimdir

Armando Christian Perez sahne adıyla Pitbull 15 Ocak 1981 yılında Florida’da doğan Küba asıllı Amerikalı rap şarkıcısı ve Albüm yapımcısıdır. Coral Park Lisesi’nden mezun oldu.

Miami’de Lil Jon ile tanıştıktan sonra 2002 yılında Lil Jon ve East Side Boyz’un albümü Kings Of Crank’da yer aldı. Pitbull’un Oye adlı parçası 2003 yılında vizyona giren Daha Hızlı Daha Öfkeli filminde yer aldı.

2004 yılında Money Is a Major Issue adlı ilk stüdyo albümü Billboard 200 listesinde 14. sıraya kadar yükseldi. Albümden Culo adlı teklisi ile Billboard Hot 100 listesinde 32. sıraya yükseldi.

2006 yılında El Mariel adını taşıyan ikinci stüdyo albümü piyasaya çıktı. Albümüyle Billboard 200 listesinde 17. sıraya kadar yükseldi. Albümden Bojangles Billboard Hot 100 listesinde 91. sırada yeraldı.

2007 yılında The Boatlift adlı üçüncü stüdyo albümünü çıkardı. Billboard 200 listesinde 50. sırada yeralan albümden The Anthem adlı teklisi ile Billboard Hot 100 listesinde 36. sırada yeraldı.

2009 yılında I Know You Want Me adlı teklisi Billboard Hot 100 listesinde 2. sırada yeraldı.

Diskografi
2004 M.I.A.M.I.
2006 El Mariel
2007 The Boatlift
2009 Rebelution
2010 Armando
2011 Planet Pit
2012 Global Warming
2014 Globalization

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir