Perakende Ticaret İçin Tara ve Git İle Yüz Tanıma Sistemleri Araştırması Yapıldı

Perakende Ticaret İçin Tara ve Git İle Yüz Tanıma Sistemleri Araştırması Yapıldı

Amerikan merkezli 2007 yılında kurulan GPShopper şirketi tarafından, Amerikalı internet kullanıcılarının, yüz tanıma(facial recognition) ile tara ve git(scan and go) teknolojilerine yaklaşımları üzerine bir araştırma yapıldı.

Yüz tanıma sistemi teknolojisi hakkında, araştırmaya katılan kişilerin yüzde 45’inin mahremiyet konusunda endişe duydukları, yüzde 49’unun bu teknolojiyi alışveriş deneyimini daha iyi hale getirmeyeceğini düşündüklerini belirtti.

Katılımcıların yüzde 48’i mobil uygulama ya da perakendeci tarafından sağlanan bir cihaz ile ürünlerin tüketici tarafından taratılmasına ve ödeme yapılmasına olanak veren tara ve git uygulamasının alışverişi kolaylaştıracağını belirtti. Tüketicilerin tara ve git uygulaması en fazla Meyve-sebze alışverişinde (yüzde 50) isteniyor. Bunu sırasıyla Ev Aletleri (yüzde 30), Moda (yüzde 27) ve Güzellik/Bakım Ürünleri (yüzde 25) sektörlerinin izliyor. Tara ve git teknolojisi Amerika’da Macy’s ve Kroger olmak üzere bazı süpermarketler tarafından kullanılıyor. Walmart bu uygulamayı düşük tüketici adaptasyonunu gerekçe göstererek rafa kaldırdı.

GPshopper tarafından gerçekleştirilen bir diğer anket çalışmasında ise, her 10 Amerikalı tüketiciden 6’sının nakit ödemelerin kullanılmadığı mağazalara karşı ya nötr oldukları ya da bunu caydırıcı bir faktör olarak görmedikleri sonucuna varıldığı belirtilmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir