Görsel ve Sosyal Medya İle Dijital Oyunlar Şiddeti Duyarsızlaştırıyor

Görsel ve Sosyal Medya İle Dijital Oyunlar Şiddeti Duyarsızlaştırıyor

Görsel ve Sosyal Medya İle Dijital Oyunlar Şiddeti Duyarsızlaştırıyor

Medyada şiddet içerikli haberler ve programlar her geçen gün artıyor bu tür olaylar görüldüğünde kişiler duyarsızlaşıyor ve bu durum şiddeti artırıyor.

Kadınlara ve hayvanlara yönelik şiddet çok fazla.

Aile içi şiddet sadece fiziksel değil, psikolojik şiddet içeriyor. Aile içinde; alay etme, küfürlü ve şiddet içeren sözlerin kullanılmaması güvenli bir ortamın oluşmasına yardımcı olacaktır.

Saldırgan davranışlar aile, toplum, medya tarafından yönlendirilebilir.

Şiddetin azaltılması için toplum içinde kişinin yalnızlık duygusuyla baş edebileceği becerileri kazandıracak konularda eğitilmesi gerekiyor.

Saldırganlığı engellemek için toplum, okul ve ailede uygun rol modellerinin kazandırılması, saldırganlıkla mücadelede önemli rol oynuyor.

Şiddet ve saldırganlık aile ve toplumda öğreniliyor. Bazı şiddet unsuru içeren bilgisayar, konsol oyunları, şiddet ve saldırganlık dürtüsünü tetikleyebilir. Bu nedenle bu tür oyunlar çocuklardan uzak tutulmalıdır. Ergenlerde yaşla birlikte şiddet eğilimi artıyor.

Çocukluğundan itibaren şiddet gören, şiddetin olduğu ortamda büyüyen erkek ve kadın daha sonraki yaşamlarında şiddet uyguluyor. Kadınlarda ciddi sağlık sorunları yaratan, insan hakları ve özgürlükleri ihlaline neden olan bir davranış bozukluğudur şiddet uygulamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir