Özel Yetenek Sınavına Girecek Adayları Belirleyen Seçim Süreci Başladı

Özel Yetenek Sınavına Girecek Adayları Belirleyen Seçim Süreci Başladı

Özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı Bilim ve Sanat Merkezleri(BİLSEM) için sınavlara girecek öğrencileri belirleme süreci başladı.

Sınıf öğretmenleri 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilerin gözlem formlarını doldurarak BİLSEM Sınavına yönlendirecek.

Bu yıl ilk kez 1, 2 ve 3. sınıf öğrenciler grup tarama uygulaması tablet bilgisayar üzerinden 81 il merkezinde yapılması planlanıyor.

Yapılan test sonucunda belirlenen barajın üstünde puan alan bütün öğrenciler, BÄ°LSEM’de eÄŸitim almaya hak kazanacak.

Türkiye genelinde 80 ilde 106 merkezde hizmet veren BÄ°LSEM’de ilk, ortaokul ve lise çağındaki yaklaşık 25 bin özel yetenekli öğrenci eÄŸitim alıyor.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrenciler, okul dışı saatlerde yetenekleri doğrultusunda proje ve etkinlik tabanlı eğitim alıyor.

Öğrencilerin ilgi alanları ve okul müfredatları göz önünde bulundurularak güzel sanatlar, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü ve benzeri alanlarla ilişkilendirerek zenginleştirilmiş eğitim programı uygulanmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir