Oyun Sektöründe Kariyer Paneli Malatya’da Düzenlendi

Oyun Sektöründe Kariyer Paneli Malatya'da DüzenlendiOyun Sektöründe Kariyer Paneli Malatya'da Düzenlendi

Oyun sektöründe kariyer paneli Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Panele, Ä°nönü Ãœniversitesi Malatya Teknopark Genel Müdürü ve Bilgoritma TopluluÄŸu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz, Türkiye’nin ilk Oyun Yapımcıları ve GeliÅŸtiricileri DerneÄŸi(OYUNDER) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Tansu Kendirci, OYUNDER Yönetim Kurulu Ãœyesi ve Women In Games Türkiye kurucusu Simay Dinç, Netmarble EMEA Ãœrün Yöneticisi Burcum TaÅŸkaya, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar MühendisliÄŸi araÅŸtırma görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz:, Türkiye’nin 2023 yılına kadar geliÅŸmiÅŸ ilk on ekonomi arasına girmebilmesi ve yıllık ihracatını 500 milyar dolara ulaÅŸtırma hedefine sadece Teknoparklarla ulaşılabileceÄŸini beyan etti.

OYUNDER Yönetim Kurulu Ãœyesi ve Women In Games Türkiye’nin kurucusu Simay Dinç, Türkiye’de kadınların oyun sektörüne pek fazla ilgi duymadığını, Türkiye’de 30 milyon video oyunu oynayan kiÅŸi olmasına raÄŸmen oyun ÅŸirketi sayısının az olduÄŸunu, olan ÅŸirketlerin zaten çok yeni ÅŸirketler olduÄŸunu belirtti.

Netmarble EMEA Ürün Yöneticisi Burcum Taşkaya ise oyun sektöründe çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, oyun sektöründe çalışanların motivasyonlarının daha yüksek olması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir