Asya ülkeleri ekonomilerinde 42 ila 47 milyar dolar arasında bir değer kaybı var. Bunun nedeni kadınların ekonomide olması gerektiği gibi yer almamasından kaynaklanıyor. Kadın-erkek dengesi olsa ülkenin GSYİH’sı Amerika’da yüzde 5 oranında, Japonya’da yüzde 9 oranında, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüzde 12 oranında ve Mısır’da yüzde 34 oranında artacak.
Kadın girişimcilerin oranı Türkiye’de yüzde 15, Malta’da yüzde 18, Lihteştayn’da yüzde 43, İrlanda’da yüzde 20 oranlarındadır.
Gürcistan’da ekonomik etkinlikte kadınlar yüzde 57’lik, erkekler yüzde 77’lik etkinliğe sahip. Devlet kurumlarında erkeklerin oranı yüzde 70, kadınların oranı ise yüzde 30’dur. Yetki ve karar mekanizmasında erkekler yüzde 78,3, kadınlar yüzde 21,7 oranında yer alıyor. Orta seviyedeki işlerde kadınlar daha çok ancak üst düzey yönetiminde yok denecek kadar azlar. Şirket kurucularının yüzde 33’ü kadın, yüzde 67’si erkeklerden oluşuyor. Avrupa’da bu oran kadınlarda yüzde 32, erkeklerde yüzde 68 olup bu konuda Gürcistan Avrupa’dan ileri seviyede bulunmaktadır.
Dünya’da ev kadınlarının yaptığı işin getirisi 10 trilyon dolar, fakat kadınların sahip olduğu emlak oranı yüzde 25 seviyelerinde.
Kadının toplum içindeki etkinliğinin artırılması gerekmekte.