Tarayıcı Opera Max Hakkında Bilgi

Android İçin Tarayıcı Opera Max

Opera Max, telefonlar için geliştirilmiş ve veri kotasını artıran bir tasarruf uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Veri kotasının %50 sinden daha fazlasına varan tasarruf sağladığını iddia ediyor.

Vine, Instagram, YouTube vs. video ile ilgili her türlü video, fazla veri aktarımı gerektiren sitelerde videoların boyutunu düşürüyor. Mesela 10 MB’lık bir videoyu 3 MB’a indirebiliyor. Bu sayede daha fazla videoyu daha hızlı yükleyerek izlenebiliyor.

Opera Max adı verilen uygulama, yurt dışındayken ya da ağ haricinde internette dolaştığınızı tespit edip uygulamaların yüksek maliyetli verileri kullanmalarını engelliyor. Mobil verileri kullanan uygulamaları kolaylıkla engelleyebilir ve yalnızca Wi-Fi kullanımı için sınırlandırabiliyor.

Telefonunuzdaki küçük uygulamalar, siz farkında olmadan veri kullanıyor olabilir. Opera Max, uygulamaların veri tüketimlerini takip etmenizi ve telefonunuzda gerçekleşen işlemleri özetleyerek hangi uygulamanın ne kadar veri kullandığını ve ne kadar ne kadar tasarruf ettiğinizi öğrenmenizi sağlıyor.

Opera Max, önemsiz kısımlarını ayırarak fotoğraf ve videoların boyutlarını düşürüyor. Çok az bir kalite farkı ile tasarruf sağlıyor.

Opera Max, telefonunuzdaki veri kotanızdan tasarruf sağlayabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde örneğin 1,4 MB bir video dosyasını hiçbir ekstra işlem yapmadan 0,6 MB’a düşürebiliyorsunuz işte buna örnek:

480p kalitesinde 1,4 MB video örneği:

%54 Tasarruf sağlayan 0,6 MB video örneği:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir