Öğrencilere Kolaylık Sağlayan Yeni Eğitim Bilişim Ağı EBA Tanıtıldı

Öğrencilere Kolaylık Sağlayan Yeni Eğitim Bilişim Ağı EBA Tanıtıldı

EBA 24 saat hizmet veriyor. Tüm öğrenci ve öğretmenler üzerinden erişime açılan sistem sayesinde yardımcı ders materyali, yardımcı ders kitabı alınmasına ihtiyaç kalmadı.

Her türlü yardımcı materyal, alıştırma, test örnekleri EBA’da yer alıyor. Öğrenciler herhangi bir dersi kaçırdıysa, bir dersi anlamadıysa bir baÅŸka öğretmenden bir kere daha dinlemek istiyorsa özellikle 8 ve 12. sınıf öğrenciler, en baÅŸarılı öğretmenler tarafından en profesyonel videolu anlatımlara ulaÅŸabiliyor.

Her öğrenci okuldan aldığı ÅŸifresiyle EBA’ya girebilecek ve her veli de bu kanalla EBA’nın zenginliklerini görebilecek.

EBA’daki içerikler sadece YEĞİTEK uzmanlarınca deÄŸil öğretmenler tarafından da geliÅŸtirilebiliyor.

Bakan Avcı ÅŸunları söyledi “EBA’da hiç bilmediÄŸim bir konu seçtim, bakalım bana öğretebilecekler mi? Öğrenirsem baÅŸarılı bir programdır dedim. Elektrik devreleri, liseden beri anlamakta zorlandığım bir konu. EBA’da müzikli eÄŸitim devreleri diye iki öğretmen bir çalışma yapmış. Elektrik devrelerini çok meÅŸhur bir halk türküsü sözlerini deÄŸiÅŸtirerek anlatıyorlar. Görüntü amatör, soluk ama öğretim stratejisi açısından dört dörtlük. Emin olun, sabah traÅŸ olurken kendimi aynada elektrik devreleri türküsünü söylerken duydum. Kulağımda kaldı. DoÄŸrusal olunca şöyle olur filan diye. Åžimdi bir baÅŸkası söylese mübalaÄŸa ediyor diye düşünürüm ben de.

FATÄ°H Projesi geçen yıl Ä°talya’da ödül aldı. FATÄ°H Projesi, bütün dünyada takdirle izlenen olaÄŸanüstü bir hikayedir. Bunu yapan milletin çocukları olarak da övünebiliriz” sözlerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir