Netflix RTÃœK’e BaÅŸvuru Yaptı Türkiye’den ÇekileceÄŸi Ä°ddialarını Yalanladı

Netflix RTÜK'e Başvuru Yaptı Türkiye'den Çekileceği İddialarını Yalanladı

Netflix RTÃœK’e BaÅŸvuru Yaptı Türkiye’den ÇekileceÄŸi Ä°ddialarını Yalanladı

Ä°nternet üzerinden yayın yapan platformları denetleme hakkı verilen RTÃœK’e 600 kuruluÅŸ lisans ve izin almak için baÅŸvuru yaptı. Amerika merkezli Netflix henüz lisans almadı ancak baÅŸvuruda bulunduÄŸu açıklandı. Netflix’in Türkiye’deki ücretli abone sayısının 1,5 milyon olduÄŸu açıklandı. Netflix, Türkiye’de 1,5 milyon kullanıcısından 45 milyon TL gelir elde ettiÄŸini duyurdu.

Netflix, Türkiye pazarına Eylül 2016’da adım atmıştı. Sosyal medyada Netflix’in Türkiye’den çekileceÄŸi yönündeki yalan bilgi sonrası yapılan açıklamada Türkiye’den çekilmeyeceÄŸi ve RTÃœK’e baÅŸvuruda bulunulduÄŸu belirtildi.

Netflix çok sayıda ahlaksız içeriklere sahip, sapkın filmleri kullanıcılarına hiçbir sansür olmadan sunuyor. Ayrıca Ermeni soykırım yalanıyla ilgili içerikler sunuyor. RTÃœK’e lisans baÅŸvurusu yaptığında bu tarz filmlere izin verilmemesi bekleniyor.

Netflix’e getirilen eleÅŸtirilerden biri de kültür emperyalizmi yaptığı yönünde. Milli kültüre, deÄŸere, toplumsal hassasiyetlere, aynı zamanda insanın doÄŸasına, emeÄŸine, sevgiye, dostluÄŸa, dayanışma ruhuna aykırı içerikler sunarak genç nesli kötü yönde etkilediÄŸi belirtiliyor.

Amerika’nın Netflix, Amazon Prime ve Hulu gibi istek üzerine video aboneliği pazarı yıllık gelir bakımından Amerika’nın sinema endüstrisini de aşacağı öngörülüyor.

Amerikan Merkezli Netflix Çin Sansürünü Aştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir