Müzik Nasıl Ortaya Çıkmıştır Kısaca

Müzik Nasıl Ortaya Çıkmıştır Kısaca

Müzik Nasıl Ortaya Çıkmıştır Kısaca

Müziğin tarihi insanlığın tarihiyle yaşıt durumda. Notaya dökülebilen ilk şarkı Sümerlere ait ve 3 bin 400 yıllık. 1950’lerde ortaya çıkarılan antik Ugarit kentindeki tabletlerin üzerinde yer alan şarkı aslında bir duaydı. 1972 yılında Asurolog Anne Draffkorn Kilmer tarafından bugün kullandığımız yedi notalı diyatonik diziye uyarlanarak yorumlandı.

El çırpma da büyük olasılıkla erken müzik enstrümanlarının doğuşuna ön ayak olmuştu.

İlk enstrümanların çoğu ahşap, kamış gibi yumuşak ve dayanıksız malzemelerden yapılmış olabilir ancak geçmişten günümüze ulaşan müzik aletleri ise kemikten yapılan kavallardır. Kuğu ve akbabaların kanat kemiklerinden yapılan en erken örnekler 39-43 bin yaşında.

Bilinen en eski müzik aleti 43 bin yıllık akbaba ve mamut kemiklerinden yontulan bir flüttür. 2008 yılında Almanya’nın güneyinde Hohle Fels adıyla bilinen prehistorik mağara bölgesinde bu parça bulunmuştu ve ustası büyük ihtimalle bir Neandertaldi.

Ayrıca 12 bin yıl önce insanların mağara sarkıtlarına vurarak ses çıkardıklarına dair bulgular var. Mağaralarda sesin yankılanmasını sağlayarak enstrüman görevi yapıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir