Muratpaşa Belediyesi Ürettiği Tescilli Yeraltı Çöp Konteynerlerin Yenisini Taktı

Muratpaşa Belediyesi Ürettiği Tescilli Yeraltı Çöp Konteynerlerin Yenisini TaktıMuratpaşa Belediyesi Ürettiği Tescilli Yeraltı Çöp Konteynerlerin Yenisini Taktı

Muratpaşa Belediyesi tarafından üretimi kendi tesislerinde gerçekleştirilen, Türk Patent Enstitüsü’nce tescilli yer altı asansörlü çöp konteynerlerin bin 902.’sini Zerdalilik Mahallesine montajını tamamladı.

Standart çöp biriktirme ve toplama sistemlerini tamamen değiştiren yeni nesil asansörlü yeraltı çöp konteyner sistemiyle tanışan 44. mahalle olurken mahalle 3 tanesi 4’lü ve biri de 3’lü sistem olmak üzere 15 asansörlü yeraltı çöp konteynerine kavuştu.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa’nın artık asfaltını, kent mobilyalarını, mevsimlik çiçekler ile turunç fidanlarını ve kendi çöp konteynerini üreten bir yapıya kavuştuğunu açıkladı.

Yeraltı çöp konteyner sistemi sayesinde çöpün taşması gibi sorunlar ortadan kalkarken, çöpün toplandığı hazne yeraltında kaldığı için görüntü ve çevre kirliliği de ortadan kaldırılıyor. Çöpün yeraltında toplanması özellikle yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu noktalarda da önemli avantajlar da sağlıyor. Yerden sağladığı tasarrufun yanı sıra yaya ve araç geçişlerini kolaylaştırırken site ve okul gibi alanlarda konteynerler sorun olmaktan çıkıyor.

Yeraltı çöp konteynırları tüm bunlara ek olarak kış aylarında fırtınalı günler yaşayan Antalya’da rüzgarın etkisiyle konteynırların yola savrulmasıyla oluşturduğu riski de ortadan kaldırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir