Mühendis Akademisyen ve Siyasetçi Necmettin Erbakan Hakkında Bilgi
İnsanlığın yeniden Adil Düzen’e dönmesi zamanının geldiğini belirten ve şeytana tapanların kurmaya çalıştığı Yeni Dünya Düzenine karşı çıkan Prof. Dr. Necmettin Erbakan bu görüşlerini katıldığı söyleşilerde tek tek açıklamış ve bu konularla ilgili kitaplar yazmıştır.
Erbakan bu konu hakkında kısaca şunları ifade ediyor:
“Adil Düzen temel esasları itibariyle asırlar boyu, hâkim olduğu devirlerin gereklerine uygun olarak tatbik edilmiş bir düzendir. Kuvveti üstün tutan Batı medeniyetinin bir dejenerasyona uğrayarak kalkınıyoruz, gelişiyoruz adı altında sonradan kurduğu Kapitalizm ve Sosyalizm ise Adil Düzen’i bozarak, çarpıtarak meydana getirilmiş haksız düzenlerdir”.
Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926 Cuma günü Sinop’ta doğan, 27 Şubat 2011 Pazar günü hayatını kaybeden mühendis, akademisyen ve siyasetçidir. İstanbul Erkek Lisesi’ni 1943 yılında birincilikle tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nden 1948 yılında mezun oldu. Üniversite tarafından 1951’de gönderildiği Almanya’da Aachen Teknik Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. Klockner Humboldt Deutz AG motor fabrikasına davet edildi. Alman ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezinde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı. Leopard 1 tankının motor tasarımında başmühendis olarak görev yaptı. Motorun yanma odasını bizzat kendisi çizdi. 1954’te, 27 yaşındayken, İTÜ’de doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere altı aylığına tekrar Almanya’nın Deutz fabrikalarına gitti.
1956-1963 arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor’u kurdu ve motor üretimini gerçekleştirdi.
1965’te profesör unvanını aldı. 1967’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) genel sekreterliğine seçildi.
Bu dönemde büyük sanayici ve tüccarlara karşı Anadolu’nun tüccar ve küçük sanayicilerini savunmasıyla dikkati çekti. 25 Mayıs 1969’da TOBB genel başkanlığına seçildi ama Adalet Partisi hükûmetinin seçimleri iptal etmesiyle 8 Ağustos 1969’da başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldı.
1969’da Adalet Partisi’nden milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için Konya’dan bağımsız aday oldu ve iki milletvekili seçtirecek oy alarak milletvekili seçildi.
Başbakan yardımcılığı ve başbakanlık görevlerinde bulunmuştur. Başbakanlık görevini 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında sürdürmüştür.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Bizi kurtaran Barış Harekatı kararının mimarı olarak Necmettin Erbakan, tarihimizde ve gönlümüzde var olmaya devam edecektir. Kıbrıs davasına yürekten inanmış bir lider. Eğer Necmettin Erbakan görevde kalmış olsaydı, KKTC’nin ekonomik sıkıntıları olmazdı. Zira Erbakan’ın buradaki ekonomik kalkınmamız için çok güzel projeleri bulunuyordu. Erbakan hem Türk milliyetçisi hem de emperyalizme karşı çıkan bir lider. Erbakan’ın Kıbrıs’a karşı olan sevgisi bilinmektedir” ifadelerini kullanmıştır.
Dönemin Başbakanı Ecevit garantör ülke olan İngiltere’ye Kıbrıs konusunu görüşmek için uçarken, Başbakan vekili Erbakan Milli Güvenlik Kurulu’nu acil gündem koduyla toplayarak bütün itirazlara rağmen gemilerin yola çıkması kararını almıştı. Ecevit kendisi İngiltere’deyken Erbakan’ın Başbakanlığa vekalet ederek bu kararı almasından ötürü diğer dış gezilerinde bir daha asla vekaleti Erbakan’a bırakmamıştır. Kıbrıs’ın kurtulmasını sağlayan bu karar sonrası ABD ve İngiltere başta olmak üzere ülkeler Türkiye’ye askeri ambargo kararları alırken, İran, Pakistan, Afganistan, Suudi Arabistan ve Libya ise Türkiye’ye yardım etti. Daha sonra Türkiye’ye yardım eden bu ülkelere Amerika çeşitli operasyonlar yapmıştı.
D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ya da D-8, sekiz üye ülkeden oluşan bir uluslararası kuruluştur. Bu ülkeler Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Türkiye olup 54. Türkiye Hükûmeti Başbakanı Necmettin Erbakan önderliğinde bir araya gelerek oluşturmuş oldukları bir organizasyondur. D-8 içinde yer alan ülkeler, aynı zamanda İslam İşbirliği Örgütü’nün de üyeleridir. D-8 üyeleri tabii kaynakları, kalabalık nüfusları ve potansiyel pazarlarından ötürü kendi bölgelerinde önemli konum arz etmektedirler.
Yazdığı kitaplar:
Arkasındakilerle ve Türkiye’nin Kayıplarıyla Darbe
İslam Birliği
Davam Ne Yaptıysam Allah Rızası İçin Yaptım
Milli Görüş İktidarı: Niçin ve Nasıl
İslam ve İlim
Adil Ekonomik Düzen
Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen
04 Temmuz 2007 Çarşamba (Kanal B) Söyleşisi: