Muayenesi Olmayan Araç Sayısı Azalırken 2,5 Milyon Araç Muayeneyi Geçemedi

Muayenesi Olmayan Araç Sayısı Azalırken 2,5 Milyon Araç Muayeneyi Geçemedi

TÜVTÜRK verilerine göre muayenesi yapılmayan araç sayısı 5 milyon 134 binden 4 milyon 29 bine geriledi. Son 7 yıl içinde hiç muayeneye getirilmeyen 350 bin aracın ilk kez muayenesi gerçekleştirildi.

2014 yılında muayenesi gerçekleşen 7 milyon 897 bin aracın, 2 milyon 733 bini emniyetsiz ve ağır kusurlu olduğu için muayeneden geçemedi. Bu araçların 2 milyon 600 bini kusurlarını gidererek muayeneden geçebildi. Muayeneden en çok kalma nedenleri fren sistemleri olurken, bunu sırasıyla aydınlatma ve hareketli aksamalardaki sorunlar takip etti.

1 milyon 700 bin motosikletin muayenesi bulunmuyor. Motosikletler dışında tüm araçlarda muayeneye getirilme sayısında artış görüldü.

Muayenesiz araç sıralamasında motosikletler ilk sırada yer alıyor.

Yeni düzenlemeyle artık muayenesi olmayan araçların ikinci el satışı gerçekleştirilemiyor bu nedenle muayene artışları oldu. Ayrıca Araç muayene gecikme bedellerinde yapılandırılma olduğu için 1 milyon 200 bin araç sahibi bu yapılandırmadan faydalandı.

Araç muayene gecikme indirimi 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldı. Başta motosiklet sahipleri olmak üzere muayenesini geciktiren tüm araç sahipleri gecikme cezası indiriminden bu tarihe kadar yararlanabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir