Moğolistan Çocuk Kütüphanesine Türkiye’den Malzeme Yardımı

Moğolistan Çocuk Kütüphanesine Türkiye'den Malzeme Yardımı

Moğolistan Çingiltei Belediyesi içinde bulunan Çocuk Kütüphanesine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından teknik malzeme ve ekipman yardımı yapıldı.

Belediye sınırları içinde okul öncesi ve eğitim gören toplam 54 bin çocuk ve genç bulunuyor. Çocuklar ve gençlere boş vakitlerinde zamanlarını değerlendirebilmeleri amacıyla kütüphane kuruldu. Kurulan kütüphanenin ihtiyaç duyduğu teknik malzemeler Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığıyla temin edilerek Moğolistan eğitimine destek sağlandı ve kurumsal altyapının gelişmesi için katkı sağlandı. Kütüphanenin e-kütüphane olarak hizmet verebilmesi için ayrıca bilgisayar, işlemci sunucu gibi teknik malzemelerde temin edildi.

Çingiltei Belediye Başkanı Ganbold Davaa, Türk Halkına ve TİKA’ya şükranlarını sunarken, TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Kalan, TİKA Ulanbator Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can, Çingiltei Belediye Başkanlığı temsilcileri, Moğolistan Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile öğrenciler tören düzenledi. Ekrem Kalan ve Turan Can’a törende madalya takıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir