1986 yılında üretime başlayan Aksaray fabrikasında 2015 sonunda kadar 355 milyon avroluk yatırım yapılmıştı.
Önümüzdeki 3 yıl için 113 milyon avroluk yatırımla istihdam 3 bin olacak.
Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Frank Lehmann, “İstihdam edeceğimiz kişilerin kapasiteleri de önemli. Biz onları teknolojiyle buluşturacağız. Takım çalışması ve ruhu, üretim süreçlerine de adapte olabilmeleri bizler için çok önemlidir. Fabrikanın mevcut kapasitesini 2 katına çıkaracağız, 2018’e kadar istihdam hedeflerini adım adım gerçekleştireceğiz” dedi.
Türkiye’de geçen sene otomotiv sektöründe satışlar 1 milyonu geçti. Kamyon pazarı inşaat sektörü nedeniyle yüzde 7 oranında artış gösterdi. Son 10 yılda, kamyon pazarı ortalama artış yüzdesi 16 oldu. 2015 yılında, Türkiye’nin kamyon ihracatı yüzde 10 oranında artış gösterdi.
Türkiye şu an otomotiv sektöründe dış ticaret dengesi açısından başa baş bir konumda.
2015 yılı mart ayında üretimini tamamen Türkiye’ye kaydıran Man, Neoplan marka otobüslerinin tesislerini açmıştı.
2015 yılı Nisan ayında ise Ford, İstanbul Sancaktepe’de Ar-Ge Merkezini açtı.
2015 yılı mayıs ayında Hyundai, 200 milyon avroluk yatırımla, H350 hafif ticari araç serisini ilk kez Güney Kore dışında Türkiye’de üretmeye başladı.
Ayrıca birkaç büyük otomotiv firması, Türkiye’de üretim yapmak için çalışmalar yürütüyor.
Türkiye’de, TÜBİTAK’ta bir Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor. Yerli dizel motor üretmek için Motor Mükemmeliyet Merkezi kurma çalışmaları başladı.
Otomotiv sektöründe büyük bir ihtiyaç olan Otomotiv Test Merkezi Bursa Yenişehir’de kurulacak. Test merkezi 4 bin 300 dönüm arazi üzerine inşaa edilecek. Test merkezinin ilk aşaması olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlanacak.