Melisa Sözen Kimdir

Melisa Sözen Kimdir
Melisa Sözen 6 Temmuz 1985, İstanbul doğumlu, Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2008 yılının yaz sezonunda NTV’de “Dünyayı Kurtaran Kadın” isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılında Casus Kızlar Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. 2011 yılında Reis adlı dizide, 2013’te Şubat adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır.

Filmografi
2001 Bana Şans Dile (Tuba)
2003 Okul (Ceyda)
2004 Kayıp Aşklar (Nermin), 2004 Çemberimde Gül Oya (Feriha), O Şimdi Mahkum (Aylin)
2005 Cenneti Beklerken (Leyla), Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey (Lara)
2006 Eve Giden Yol 1914 (Safiye), Azap Yolu (Burcu), Kabuslar Evi: Seni Beklerken (Mukaddes-Ece)
2007 Bıçak Sırtı (Nisan)
2009 Bir Bulut Olsam (Narin Bulut), Casus Kızlar (Clover Seslendirme)
2010 Av Mevsimi (Asiye), Güneydoğu’dan Öyküler Önce Vatan (Aylin Solmaz)
2011 Reis (Ayşe)
2012 Muhteşem Yüzyıl (Nora) Pazarları Hiç Sevmem (Deniz), Şubat (Yağmur ve Sabah)
2014 Analı Oğullu (Ece), Kış Uykusu (Nihal)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir