Mekke’ye Yeni Lüks Oteller ve Apartman Daireleri Yapılacak

Mekke'ye Yeni Lüks Oteller ve Apartman Daireleri Yapılacak

Mekke’ye Lüks Otel Kompleksi yapılacak. Hacılara konaklama için tasarlanacak kule amacıyla açılan yarışma sonuçlandı.

Kompleks, Haramain Yüksek Hızlı Tren İstasyonu ve Mescid-i Haram arasında lüks oteller ve apartman dairelerinden oluşacak. Bütün odalar ve apartman dairelerinin yönleri ve kotları, Kabe’yi görecek şekilde inşa edilecek.

Kur’ânda lüks ve israf harcamalar şöyle buyurulur:
“Gerçek müminler harcadıkları zaman israf etmezler. İsrafa ve lükse düşkün olanlar, Kur’ân-ı Kerim’de şiddetli bir dille kınanmışlar ve ilâhi azab ile tehdit edilmişlerdir. Kasas sûresinin 58.âyetinde ise şöyle buyurulmuştur: “Biz bol geçimi ile halkı şımarmış nice milletleri helak ettik…”

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), israfı meslek tutanları ve lükse düşkünlük gösterenleri şöyle buyurmuştur: “Altınlara, gümüşlere, kumaşlara ve giysilere düşkün olan kimse helak oldu.”

İslâm Dini, altın ve gümüş kaplar kullanılmasını lüks kabul ederek, caiz görmemiştir. Peygamberimiz bundan menetmiş ve şöyle buyurmuştur: “Altın ve gümüş kaptan su, vesair içmeyiniz. Altın ve gümüş tabaklardan yemeyiniz. Altın ve gümüş kaplardan yiyip içenler, karınlarına ancak cehennem ateşi doldurmuş olurlar.”

Bir bölgede iktisadi ve kültürel şartların meydana getirdiği ortamın; hayat standardının üstünde yapılan bütün harcamalar israf ve lükse girer. Örneğin halk otobüslerinin yeterince bulunmadığı bir bölgede lüks arabalar kullanmak, konut probleminin çözümlenemediği bir toplumda lüks eşyalarla donatılmış daireler ve evlerde yaşamak israf ve lükstür.

İsraf ve lüks cemiyette; kendini beğenen, zevkperest ve şehvet düşkünü bir zümre perdahlayacağı, haset duygularını tahrik edeceği, anarşiye ortam hazırlayacağı ve mümin ferdi, mücadele ve feragat isteyen vazifelerinde önemsemezliğe ve tembelliğe sevk edeceği için israf ve lüks, İslâm Dininde kesin emirlerle yasaklanmıştır.

İsraf ve lüks sadece zenginlerde değil hemen hemen zengin-fakir her ailede lüks giyim eşyası kullanımıyla yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde altın, gümüş ve pırlanta türünden süs takısı ve lüks eşya harcamaları artmakta ve bunlar taksitle alınmaktadır.

Ayrıca zengin-fakir bütün ailelerde görülen lüzumsuz elektrik tüketimi, yemek ve ekmek israfı da artmaktadır.

İsraf ve lüks düşkünleri toplumda kötü örnek olan ve toplum ekonomisini zayıflatan günahkâr insanlardır. Yüce Allah Kur’ân-ı Kerimde kâfirleri ve zalimleri sevmediğini bildirdiği gibi israf ve lüks düşkünlerini de sevmediğini açıklamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir