Marc Anthony Kimdir

Marc Anthony Kimdir

Marco Antonio Muñiz Ruiz sahne adıyla Marc Anthony 16 Eylül 1968’de New York’ta doğan Porto Rikolu aktör, prodüktör, şarkıcı ve söz yazarıdır. Müzik kariyerine pop şarkılara vokal yaparak ve dans ederek başlamıştır.

1999 yılında, Marc Anthony adlı albümünü çıkarmıştır. I Need To Know şarkısı İngiltere’de ilk 5’e girmeyi başaaran ve Grammy ödülünü alan albümün diğer hit parçaları When I Dream At Night, “My Baby You, Love Is All ve Runaway Bride filminin soundtrack’ı olan You Sang To Me’dir.

2001 yılında, “Libre” adlı albümünü çıkaran Marc Anthony, albümdeki “Celos”, “Barco A La Deriva” “Este Loco Que Te Mira” ve “Viviendo” adlı parçalarıyla hayranlarına kendisini bir adım daha yaklaştırmıştır. 2002 yılında çıkardığı ve içinde “I’ve Got You”, “I Need You”, “Tragedy” “She Mends Me” gibi hit parçaların bulunduğu, kendi adını taşıyan albümü “Marc anthony” ile hemen hemen aynı şekilde rağbet gördüğü ve remixleri yapıldığı “Mended” albümü ile artık adını hayranlarının kalbine kazımış ve tüm dünyaya duyurmuştur.Ayrıca sanatçı 2002 yılında Thalía nın efsane albümü thalia 2002 deki the mexican adlı şarkıya vokal yapmıştır.

Diskografi

Rebel (1988)
When The Night Is Over (1991)
Otra Nota (1993)
Todo A Su Tiempo (1995)
Contra La Corriente (1997)
Marc Anthony (1999)
Libre (2001)
Just For You (2002)
Mended (2002)
Amar Sin Mentiras (2004)
Valió La Pena (2004)
Sigo Siendo Yo – The Hits (2006)
El Cantante: Soundtrack (Aralık 2006)
Iconos (2010)
Rain Over Me ft.Pitbull (Temmuz 2011)
Vivir mi vida (2013)

Filmografi

Carlito’s Way (1993, Brian DePalma)
Natural Causes (1994, James Becket)
Hackers (1995, Iain Softley)
Big Night (1996, Stanley Tucci)
The Substitute (1996)
Runaway Bride
Bringing Out the Dead (1999)
In the Time of the Butterflies (2001) (TV)
Man on Fire (2004, Tony Scott)
El Cantante (2006, León Ichazo )
Night Stalker (2007)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir