Macaristan Gezilecek Yerler Rehberi

Macaristan Gezilecek Yerler Rehberi

Buda Kalesi: 1265 yılında yapılan bu kalede Macar krallarının yaşadığı saray da bulunur. Buda Kalesi günümüzde önemli devlet adamları ve başbakanlık ofisini barındırıyor.

Macaristan Parlamento Binası: Avrupa’nın en eski kamu binalarından biri olan Macaristan Meclisi, Tuna Nehri’nin kıyısında bulunuyor. Budapeşte’nin en yüksek ve Macaristan’ın en geniş binası olarak geçiyor. 1885 yılında yapımına başlanmış ve 1895’te açılışı yapılmış. Neo-Gotik mimari stiliyle inşa edilen binanın kubbesi ise Neo-Rönesans stiliyle yapılmış. 2000 yılından beri içerisinde Macaristan Kralı’nın tacı sergileniyor.

Kossuth Lajos Meydanı: Parlamento’nun arkasında yer alan meydan. Meydana belirli aralıklarda su buharı veriliyor.

Elisabeth Köprüsü: Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun kraliçesi Elisabeth’in anısına 1903 yılında yapılmış ancak köprü Almanlar tarafından İkinci Dünya Savaşı sırasında yıkılmış. Daha sonra 1964 yılında yeniden yapılmış ve şu an Tuna Nehri üzerindeki 3. yeni köprü olarak geçiyor.

Zincir Köprüsü: Buda ile Peşte bölgesini birbirine bağlayan ilk köprü olan Zincir Köprüsü 1849 yılında yapılmış.

Balıkçının Burcu: 1895-1902 yılları arasında 7 kule olarak inşa edilmiş. Adını Orta Çağ zamanında da günümüzdeki duvarların olduğu yerde şehri korumak için yapılan duvarları savunmada görevli olan balıkçı derneğinden almış.

Vajdahunyad Kalesi: Kahramanlar Meydanı’nın ön kısmındaki göl kenarında bulunan kale 1896 yılında, Macaristan’ın 1000. kuruluş yılı kapsamında yapılmış. Macaristan’ın çeşitli yerlerindeki binaların, özellikle de şu anda Romanya sınırı içerisinde bulunan Vajdahunyadi Kalesi’nin kopyası olarak inşa edilmiş. Kalenin orjinali mukavva ve ahşaptan yapılmış ancak çok popüler olmasından dolayı 1904-1908 arasında yeniden yapılmış. Günümüzde Avrupa’nın en büyük tarım müzesine ev sahipliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir