M2M Nesnelerin İnterneti Kamu Hizmetlerini Şekillendirecek

M2M Nesnelerin İnterneti Kamu Hizmetlerini Şekillendirecek

Nesnelerin İnterneti(M2M), şehirler, evler, arabalar ve işyerlerinde yenilik için cazip hale geliyor. Giderek yaygınlaştığı için günlük hayatta artık M2M cihazlarla karşılaşılabiliyor.

Bu yeni teknolojinin kamuda kullanılmasıyla verimlilik artacak.

Araştırmalara göre şehirlerdeki trafik tıkanıklığının önemli bir nedeni park yeri arayan sürücülerden kaynaklanıyor. Çünkü sürücüler boş park yerlerinin nerede olduğunu bilmiyor. M2M teknolojisi araçların seyir halini takip edebilir ve boş alanlar için sürücülere rehberlik edebilir. Trafik ışıkları, tabela, otopark saatleri, parkmetre ve kameralar ekleyerek gecikmeleri azaltacak, hatta güvenliği artıracak akıllı trafik sistemine sahip olmak mümkün.

Toplu taşımada gecikmeler ve iptaller herkes için çok rahatsız edicidir. M2M izleme çözümleriyle otobüs, tren ve tramvaylar, durak ve istasyonlardaki dijital göstergeler güncel tutulabilir.

M2M desteğiyle sokak lambalarındaki hataları otomatik olarak tespit eder ve mühendislik ekiplerini uyararak bakımı hızlandırır. Ayrıca sokak aydınlatmaları hava koşulları, trafik yoğunluğu ve günün belirli saatlerine uyumlu hale getirilerek elektrik faturaları önemli ölçüde düşürülebilir.

M2M ile daha iyi kontrol, maliyetlerde azalma, temel kamu hizmetlerini önemli ölçüde geliştirme imkanı sağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir