Lomonosov Moskova Üniversitesi Hakkında Bilgi

Lomonosov Moskova Ãœniversitesi

Lomonosov Moskova Ãœniversitesi, Moskova’da 12 Ocak 1755’te kurulan Rusya’nın en eski devlet üniversitesidir. Ãœniversitenin kuruluÅŸ günü aynı zamanda Rusya’da Öğrenci Günü olarak kutlanmaktadır. 97 ülkeden gelen 3 bin yabancı öğrenciye eÄŸitim saÄŸlamaktadır. Ãœniversitedeki toplam öğrenci sayısı 40 bindir. Profesörler, öğretim ve araÅŸtırma görevlilerinin sayısı 8 bin 500, Ãœniversite çalışanları sayısı ise 15 bindir.

27 fakültesi bulunan Üniversitede şu bölümler bulunmaktadır: Mekanik ve Matematik, Ölçümsel Matematik ve Sibernetik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Ziraat, Temel Tıp, Tarih, Filoloji, Felsefe, Yabancı Diller, İktisat, Gazetecilik, Hukuk, Psikoloji, Sosyoloji, Asya ve Afrika Çalışmaları Enstitüsü, Halkla İlişkiler ve Sosyal Çalışmalar, Özdeksel Bilimler, Pedagoloji, Sanat, Uluslararası İlişkiler, Biomühendislik ve Bioenfermasyon, Süren Eğitim. Uluslararası Eğitim Merkezi.

Uzmanlık enstitüleri, çalışma merkezleri ve uluslararası eğitim merkezleri bulunmaktadır.

Ulyanovsk ÅŸehrinde, PuÅŸino ÅŸehrinde, Sivastopol ÅŸehrinde, Kazakistan’daki Astana ÅŸehrinde, Özbekistan’daki TaÅŸkent ÅŸehrinde, Azerbaycan’daki Baku ÅŸehrinde ve Tacikistan’daki DuÅŸanbe ÅŸehrinde ÅŸubeleri bulunmaktadır.

Web sitesi: msu.ru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir