LED aydınlatma armatürlerinin, dünya çapında tüm ülkelerde köprülerde kullanıldığını görüyoruz. Bu projeler önemli miktarda ekonomik yatırımları da beraberinde getiriyor.
Londra, New York, Memphis ve San Francisco gibi şehirleri izleyip, nehir geçişleri boyunca LED aydınlatma armatürleri takıyorlar.
Memphis ve Arkansas arasındaki Mississippi nehri boyunca yaklaşık 2 km uzanan Harahan Köprüsü Delta peyzajının tanımlayıcısı.
Köprünün değişen yüzünün büyük bir kısmı aslında eskiden karanlık olan köprüyü aydınlatan LED aydınlatmasından kaynaklanıyor.
Köprü aydınlatmanın kendisi bir yatırım alanı olduğu kadar aydınlatmanın ardından da güçlü bir ekonomi oluşturuyor.
Memphis’te köprü aydınlatması insanlara kıyı şeridine inmek için yeni bir neden üreterek insanlar ışıkları ve renkleri kullanarak canlandırmanın keyfini çıkarabildi. Memphis’in basketbol takımı Grizzlies’in onuruna maviyle aydınlandı.
Bu projeyle beraber kent de kalkınıyor. Köprü projesini finanse eden aynı devlet ve federal hibeleri, aynı zamanda köprüye çıkan yolları ve kaldırımları onaracak projelere destek veriyor.
Big River Crossing gibi köprü aydınlatma projeleri, ekonomik gelişmenin tek sebebi olamaz ancak önceki senelerde, San Francisco ve Little rock gibi bir çok şehir, ilk bakışta tamamen estetik bir amaca hizmet ediyor gibi görünen bu projelere milyonlar yatırdı.
Londra ve New York da önümüzdeki birkaç yıl içinde kendi köprü aydınlatma sistemlerini devreye sokacak. Bu projeler hiç ucuz değil, New York’taki 11 köprü gösterisi, köprü ve tünellerin devlet tarafından finanse edilen 500 milyon dolarlık bir revizyonunun parçası ve Londra’daki yaklaşık 25 milyon dolarlık proje, özel ve hayırseverlerden karşılanacak.