Kültür ürünleriyle turistlere hitap etmek gerekiyor

Kültür ürünleriyle turistlere hitap etmek gerekiyor

Nisan ayı itibariyle Türkiye’ye gelen yabancı turistlerdeki düşüş son 17 yılın en sert düşüşü oldu. 2016 yılı Nisan ayında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79,28 oranında azalırken Ocak-Nisan arası dönemde gelen Rus turist sayısı yüzde 67,69 oranında azaldı.

Turizm Eylem Planıyla 255 milyon TL destek bekleyen sektör kalıcı çözümler için deniz, güneş ve kum tatil anlayışından vazgeçerek, dünyada büyüyen bir pazar haline gelen özel ilgi turizmine yönelmesi gerekiyor.

Özel ilgi turisti, özel bir merak, hobi ya da ilgi alanına sahip olan birey veya gruplardır. Genel olarak doğaya dönük, kültür ve hobi amaçlı olarak üç kategoridedir.

Kültür ürünleriyle turistlere hitap etmek gerekiyor.

Türkiye’de özel ilgi turizmi kapsamında değerlendirilebilecek 150’nin üzerinde turizm türü var. Türkiye’nin olanaklarına baktığımızda doğa, kültür, dağ, sağlık, tarım ve mağara turizmi ile deniz sporları, kuş gözleme, doğal yaşam, atlı turizm, köy yaşamını izleme ve balon gezileri gibi seçenekleri ön planda görüyoruz.

Özel ilgi turistleri ziyaret edecekleri bölgeler hakkında ön bilgi sahibi olarak seyahate çıkar. Çok yüksek standartlı konaklama hizmeti aramasalar da orta düzeydeki işletmelerde bile belli bir kalite, temizlik ve hizmet standardı arar. Bu nedenle Türk turizminin yapısal bir dönüşüm sürecinden geçerek insan gücü sermayesinin bu alanlara yönelmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir