Kristin Davis Kimdir

Kristin Davis Kimdir

Kristin Landen Davis 24 Şubat 1965 yılında Kolorado’da doğan Amerikalı oyuncu ve tiyatrocudur. Rutgers Üniversitesi mezunudur. 2011 yılında bir kız çocuğu evlat edindi.

2004 yılından itibaren yoksulluk kuruluşu olan Oxfam elçisidir.

Üniversiteyi okumak için New Jersey’e taşındı. 1987 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra New York’a taşındı. Burada bir müddet garson olarak çalıştıktan sonra bir arkadaşıyla yoga salonu açtı.

1998 yılında rol aldığı Sex and the City dizisindeki Charlotte York karakteri ile küresel şöhreti yakaladı.

Filmografi
Sinema
1987 Doom Asylum
1991 N.Y.P.D. Mounted
1995 Nine Months
1995 Alien Nation: Body and Soul
1996 The Ultimate Lie
1997 A Deadly Vision
1998 Traveling Companion
1998 Sour Grapes
1999 Atomic Train
2000 Take Me Home: The John Denver Story
2000 Blacktop
2001 Someone to Love
2001 Three Days
2004 The Winning Season
2005 Soccer Moms
2005 The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D
2006 The Shaggy Dog
2006 Deck the Halls
2008 Sex and the City: The Movie
2009 Couples Retreat
2010 Sex and the City 2
2012 Journey 2: The Mysterious Island
2012 Of Two Minds

Dizi
1991 General Hospital
1992 Mann & Machine
1993 The Larry Sanders Show
1994 Dr. Quinn, Medicine Woman
1995 ER
1995–96 Melrose Place
1997 The Single Guy
1997 Seinfeld
1998–2004 Sex and the City
2000 Friends
2000 Sex and the Matrix
2004 Will & Grace
2004–2009 Miss Spider’s Sunny Patch Friends
2014 Bad Teacher

Tiyatro
2014 Fatal Attraction

Kristin Davis Friends

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir