Kolonya 80 Derece Ne Demek

Kolonya 80 Derece Ne Demek

Kolonya ilk kez 1690 yılında Almanya’nın Köln(Kolonya) şehrinde yaşayan Jean Paul Feminis adlı bir seyyar satıcı tarafından icat edildi. Daha sonra bu kişi formülü Giovanni Antonio Farina kişiye teslim etti. Bu kişi bu formülü akrabası Giovanni Maria Farina’ya verdi. Giovanni Maria ise kolonya yapımı üzerine çalışarak hoş lavanta suyu adıyla kolonya yapımına başladı. XIX. yüzyıl başlarında kolonya yapımı Fransa’ya geçti ve oradanda dünyaya kolonya adıyla yayıldı.

Daha önceleri tıbbi amaçlada kullanıldı. Tıbbi amaçlı kullanılan formülünde biberiye, portakal çiçeği, bergamot ile limondan oluşan ve ferahlatıcı özellikler sağlıyordu.

Cilde sürüldükten sonra içinde bulunan alkol hızla buharlaşır ve kişiye bir serinlik verir. Keskin kokusuyla ayıltıcı özelliğe sahiptir.

Kolonya, su, etanol ve aromatik yağlardan oluşur. Etanol, hacimce yüzde 70 ila yüzde 90 arasında değişebilir. Hacimce yüzde kaç etanol içerdiği kolonya şişesi derece olarak belirtir. 80° yazıyorsa, hacimce yüzde 80 etanol içeriyor demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir