Kocaeli’de Ãœcretsiz Åžarj ve Ä°nternet SaÄŸlayan Akıllı Direklere Ä°lgi Büyük

Kocaeli'de Ücretsiz Şarj ve İnternet Sağlayan Akıllı Direklere İlgi BüyükKocaeli'de Ücretsiz Şarj ve İnternet Sağlayan Akıllı Direklere İlgi Büyük

Kocaeli’de akıllı direkler, wi-fi sayesinde ücretsiz internet baÄŸlantısı saÄŸlarken, güneÅŸ enerjisinden ÅŸarj imkanı da sunuyor.

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire BaÅŸkanlığı’nın duraklarda hizmete soktuÄŸu akıllı direkler 7 ayrı noktada hizmet veriyor.

Åžimdiye kadar ücretsiz wi-fi hizmetinden 750 bin kiÅŸi faydalandı. AÄŸa baÄŸlanıldığında toplu taşıma portalı e-komobil’e otomatik olarak ulaÅŸanlar; duraklar, hareket saatleri, trafik yoÄŸunluÄŸu, alternatif yollar, yol tarifleri, bakiye sorgulama seçeneklerinden faydalanıyor.

Akıllı direkler güneş enerjisini depoluyor. Gece ve güneşsiz ortamlarda da kesintisiz enerji sağlıyor. Akıllı direklerdeki aydınlatmalar sadece gece olduğunda aydınlatma sağlıyor.

Otobüs beklerken akıllı direklerle internete e-komobil portalına giriş yapılabiliyor.

Güneş enerjisiyle çalışan 6 adet USB portu sayesinde, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi elektronik cihazları şebeke hızında şarj edilebiliyor. Direklerden aynı anda 6 cihaz enerji sağlayabiliyor. Şarjlarda telefonu koruyan sistem ve hızlı şarj sistemi bulunuyor.

Direkler üzerinde yer alan engelli şarj ünitesiyle engeliler araçlarını şarj edebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir