Kocaeli’de Çöplük Alan Ormana Dönüştürülüyor

Kocaeli'de Çöplük Alan Ormana Dönüştürülüyor

İlerleyen yıllarda küresel ısınma ve çevre sorunları nedeniyle çok değer kazanacak olan yeşil alanlar ve ormanlar için bazı belediyeler bu öngörüyle hareket edecek projeler yapıyor ve her alan değerlendiriliyor.

Yılda bir milyon ağaç dikerek yerel yönetimlerde hiç bir belediyenin kıramayacağı bir rekora her yıl imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın geçmiş yıllarda vahşi depolama tekniği ile oluşturulan eski çöplüğünü Kent Ormanı olarak doğaya kazandırıyor. Çöplüğün üzeri toprakla kapatılarak Kandıra Belediyesiyle birlikte ağaçlandırıyor. 150 dönümün tamamının etrafı taş duvarla örülerek bu alan korumaya alındı.

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, “Ağaçlandırdığımız bu alan gelecekte harika bir mesire alanı olacak. Burada vatandaşların sporunu ve pikniğini yaptığı, ailesiyle birlikte huzur bulduğu müthiş güzellikte bir yer oluşturma çabasındayız. Şehrimizin her köşesini bu şekilde yapmak için çalışıyoruz. Bu tarz projeler köylerimizi güzel bir geleceğe de taşıyacak. Bunu da vatandaşımızla birlikte başaracağız.

Biz Türkiye’de ağaçlandırma anlamında öncü bir belediyeyiz. Bu konuda çok hassasım ve önem veriyorum. Ağaçlandırma ve yeşillendirme hizmetlerin en güzelidir. Orman alanlarımızı büyüteceğiz ve onları gözümüz gibi koruyacağız” dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Kandıra coğrafi olarak çok geniş bir alana sahip. İlçemizde geçmiş dönemlerde taş ve evsel atıkların depolandığı bu yeri, yeşil alana dönüştürüyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle uyum içerisinde çalışıyoruz. Kent Ormanı haline getirecek bu alanı 49 yıllığına Orman Bakanlığından kiraladık. Kandıra’nın doğasına uygun olacak bu mesire alanı, bu bölgeye değer katacak” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir