Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi Avrupa’dan Ödül Kazandı

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi Avrupa'dan Ödül Kazandı

2015 Avrupa Yenilikçi Ulaşım Projesi (TIDE AWARDS Innovative Transport Project) ödülünü Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS) kazandı.

İspanya’nın Barselona şehrinde 14 ve 15 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen ve İspanya’dan Barselona ve Huesca, İtalya’dan Roma, Bologna ve Milan, Fransa’dan Lyon, Hollanda’dan Rotterdam, Macaristan’dan Budapeşte gibi önemli Avrupa şehirlerinin değerlendirildiği ödül töreninde ödül, sürdürülebilir hareketlilik destekleyici uygulamalar, saha ve ağ yapısı itibariyle Kocaeli toplu ulaşım sistemlerine verdiği katkıdan ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nın KOBİS projesi ödüle layık görüldü.

KOBİS Kocaeli halkı tarafından aynı zamanda toplu ulaşım amaçlı kullanılıyor. İstasyon sayılarının artırılması yönünde vatandaşlardan talep geliyor. 2016 yılı genişleme projesi kapsamında üçüncü, dördüncü ve beşinci etaplar olmak üzere 3 etapta Körfez, Derince, Darıca, Gebze, Gölcük, Başiskele, Karamürsel ilçeleri başta olmak üzere 12 ilçenin tamamında yeni istasyonlar açılması planlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan araç filosuna katılacak yeni otobüslerin de bisikletle ulaşımı desteklemek amacıyla bir kısmında bisiklet taşıma aparatı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir