Kemik Erimesine Ne İyi Gelir

Kemik Erimesine Ne İyi Gelir

İzmir Eşrefpaşa Hastanesi, kemik erimesinin önemine dikkat çekerek ağrılara ve kırıklara yol açan hastalığa karşı kalsiyum ve sporu öneriyor. Kemik erimesine karşı alınacak en büyük önlem, vücuttaki kalsiyum depolarını bebeklikten itibaren çok ciddi şekilde doldurmak.

45 yaş üstü herkes yılda bir kez kemik ölçümü yaptırması gerekiyor.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz, insan vücudunun bütün yükünü taşıyan kemiklerin sağlıklı olmasının önemini belirterek Kemik erimesi(osteoporoz), kemiğin içindeki mineral yapının azalmasıyla ortaya çıkan kırılganlık ve güçsüzlüktür.

Genellikle kadın hastalarda daha fazla oluyor. Ayrıca guatr, paratiroid, iltihaplı bağırsak hastaları ile kortizon kullanan hastalarda çok sık görülür. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, hastalığın başlangıç aşamasında kişilerde hiçbir sıkıntı gözlenmiyor, ancak hastalık ilerledikçe boyda kısalma, bel ve sırt ağrısı, omurga, kaburga, kalça ve el bileklerinde kırıklar, sırt kamburlaşması, omuzlarda yuvarlaklaşma gibi şikayetler görülüyor.

Mutlaka spor yapılmalı. Spor yapmak için, illa eşofman giyerek bir spor salonuna gitmek gerekmiyor. Asansör yerine merdiven kullanılmalı, otomobile binmek yerine yürüme tercih edilmeli. Kahve ve çayı çok fazla tüketmemek gerekiyor çünkü kalsiyumun bağırsaklardan doğrudan atılmasına neden oluyor. Kalsiyumu bol gıdalar olan süt ürünleri ile bol yeşillik tüketilmeli. Hastaların ayrıca D vitamini kontrollerini de yaptırmalarını ve kemik erimesine önlem olarak güneşten faydalanmaları öneriliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir