Kedilerle Ne Alıp Veremedikleri Var Yoksa Kediler Birilerinin Oyununu mu Bozuyor

Kedilerle Ne Alıp Veremedikleri Var Yoksa Kediler Birilerinin Oyununu mu Bozuyor

Kedilerle Ne Alıp Veremedikleri Var Yoksa Kediler Birilerinin Oyununu mu Bozuyor

En büyük saçmalık Uluslararası Kedi Federasyonu (FIFe)’nun Rusya’da yetiştirilen hiçbir kedinin, Rusya dışındaki hiçbir soy kütüğüne kaydedilemeyecek olmasını açıklaması ve Ukrayna kedilerine verilen yardımlara teşekkür etmesi oldu. (Dünyada bu tür federasyonlar genellikle Fransızlar tarafından kurulmaktadır.)

Irkçılık, faşizm, insan hayvan ayırımı yapılmaksızın uygulanıyor ve bu devletlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor.

Canlılara, canlı olarak bakmayan ülkelere göre bir kedi Rus kedisi ise ölse umurlarında değil. Kediler sanki Putin veya komedyenden emir alarak ülkeleri için hareket ediyor. Aynı yaklaşım salgın sürecinde yaşanmıştı ve milyonlarca kedi başta Çin olmak üzere çok sayıda ülkede itlaf edilmişti.

Türkiye’de ise tüm kedilerin yıl sonuna kadar çiplenme zorunluluğu bulunuyor.

Hz.Peygamberimiz’in kedileri çok sevdiği ve kedi beslediği bilinmektedir. Siyah-beyaz bir Habeş kedisini sahiplenerek Müezza adını vermişti. Müezza bir gün giysisinin ucunda uyuyakalınca kediyi uyandırmamak için giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etti. Ayrıca Müezza’nın içtiği abdest suyundan abdest aldığı da rivayet edilir. İslamiyet’te kediler temizlik ile simgelenmiştir.

Tarihe bakınca Avrupa’da en fazla zulüm gören hayvanların kediler olması dikkat çekici.

Papa III. Innocent’in danışmanlarından Saint-Dominique, kedileri iblis şeklinde tasvir edip uğursuzluk sembolü haline getirdi ve Ortaçağ boyunca şeytanla birlikte anılan kediler, hükümet ve kilise mensuplarının da katılımıyla düzenlenen resmi törenlerde işkenceler uygulanarak itlaf edilmiştir. Ayrıca 17. Yüzyılın ortalarına değin Metz ve Paris şehirlerinde Saint Jeane Bayramı’nda kedi yakma törenleri düzenlenmiştir.

Rus kedileri men eden federasyonun açıklamasına bu adresten ulaşabilirsiniz:
www1.fifeweb.org/wp/news/#412

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir