Kargo Şirketleri Nereye Şikayet Edilir

Kargo Şirketleri Nereye Şikayet Edilir

Kargo Şirketleri Nereye Şikayet Edilir

Son günlerde kargo şirketleriyle alakalı çok sayıda şikayet ortaya çıkıyor ve müşteriler, sorunların giderilmediğini belirtiyor.

Kargo firmaları tarafından belirtilen günde teslim edilmeyen kargo “Ayıplı Hizmet” sayılır. Çözüm olarak şikayet edilmesi gereken yer Tüketici Hakem Heyeti’dir. Buraya e-devlet üzerinden hiçbir ücret ödemeden başvuru yapılmaktadır.

Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi adresleri:
https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi
https://tuketicisikayeti.gtb.gov.tr/

Tüketicilerin sıklıkla karşılaştığı sorunlar; kargo firmasının adrese ürünü getirmeden kimseye ulaşılamadığını belirtmesi ve not bırakmaması(kargo firmaları artık cep telefonuna mesaj atıyor), belirtilen sürelerin dışında çok uzun sürelerde teslimat yapılması, kargonun kaybedilmesi, müşterilerin sipariş verdikleri ve kargo ücretini peşin ödedikleri ürünler için kargo firmalarının teslimat yapmayarak, müşterileri kargoyu alması için çağırmasıdır.

PTT Kargo dışında kargo firmalarının tamamı bazı yerlerde teslimatlarda sorun çıkarmakta ve hatta daha önce köy olup sonradan mahalle olan bazı yerlere bile kargo götürmemektedir. PTT Kargo ise bazı yerlerde teslimat adresi Mahalle olmasına rağmen köy dağıtımı adıyla haftada bir dağıtım yapmaktadır.

Kargo şirketleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından denetlenmektedir.

One Reply to “Kargo Şirketleri Nereye Şikayet Edilir”

  1. A. kargo altınoluk şubesi dağıtım görevlisine 28.7.2021 günü teslim edilen ürünüm aradan altı gün geçmesine rağmen tarafıma teslim edilmedi? Bu keyfilik neden?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir