Karakalem Çizimde İlk Aşamalar – Çizgiler Ve Daireler

Karakalem Çizimde İlk Aşamalar - Çizgiler Ve Daireler

İyi çizim yapabilmek için en temel bilgi el ve göz hassasiyetidir. Bu ilk alıştırmada bunu öğreneceksiniz. Aşağıdaki geometrik şekilleri çizerek  işe başlayın.

Alıştırma yaparken kurşunkalemin ucuna, grafit ucun kağıt üzerine temas ettiği noktaya konsantre olmaya çalışın. Dikkatiniz başlarda dağılabilir, bu durumu dert etmeyin – dikkatinizi yeniden kalemin ucuna toplamaya çalışın. Dikkatiniz dağıldığında çizgilerinizin titrediğini ve kaydını göreceksiniz. Dikkatinizi kurşun kalemin ucuna tam olarak verebildiğinizde ve aklınızda başka hiç bir düşünce veya endişe olmadığında ise çiziminizin düzgün olduğunu fark edeceksiniz. Gözleriniz elinizi tam olarak izleyebildiğinde eliniz mükemmel performans gösterecektir. Çizim seanslarınıza başlamadan önce mutlaka beş ile on dakika kadar alıştırma yapın.

İyi çizim yapabilmek istiyorsanız, öğrenmeniz gereken en temel teknik elinizi kontrol edebilmektir. Aşağıdaki alıştırmayı sıkça tekrarladıktan sonra çizgileriniz daha emin hale gelecektir ve çizim daha başarılı olacaktır.

1. Sıralı noktalardan oluşan bir kare çizin, noktalar arasındaki uzaklık aynı olmalı ve noktalar aynı hizada olmalı.

2. Düz dikey çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin hepsi aynı uzunlukta  olmalı ve çizgiler arasında eşit mesafe olmalıdır.

3. Düz yatay çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin arasında eşit mesafe olmalı ve çizgiler aynı uzunlukta olmalıdır.

4. Düz diyagonal çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin arasında eşit mesafe olmalı ve çizgiler farklı uzunluklarda olmalıdır.

5. Bu sefer ters açıda düz diyagonal çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin arasında eşit mesafe olmalı ve çizgiler farklı uzunluklarda olmalı.

Karakalem Çizime alıştırma şekilleri

6. Şimdi bir daire çizin. Daireler çizmeye devam edin, her zaman bir önceki çiziminize göre daha iyi çizmeye çalışın. Daire tam olmasını istediğiniz gibi görünmeye başlayıncaya kadar çalışmaya devam edin. Çiziminiz yeterince iyi görünüyorsa, bu sefer daha hızlı çizmeyi deneyin.

Çizime alıştırma şekilleri

Bu alıştırmaları yaparken kesinlikle acele etmeyin. Bunlar, dikkatinizi kurşunkalemin  kağıt üzerindeki hareketine yoğunlaştırabilmenizi sağladığı için çok yararlıdır. Güven kazanıncaya kadar ve rahat çizebilme duruma gelinceye kadar alıştırmaları tekrar edin. Unutmayın ki her iş belirli bir çaba sonunda ortaya çıkar. İyi çizim yapabilmek için de çok çaba gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir