Kara Kalem Çalışması İçin Malzemeler

Kara Kalem Resmi İçin Gerekli Malzemeler

Karakalem çiziminde sonuç alabilmeniz için karmaşık çizim araçlarına ihtiyacınız yoktur.

Kalemler:
İlk kez çizim yapıyorsanız, iyice açılmış bir adet B, 2B, 3B veya 4B kurşun kalem yeterli olacaktır. Bu tür kalemlerle denemeler yapın; her kalemin yumuşaklık ve koyuluk derecesini sınayın.

İlerledikten sonra grafit uçlu kalemle çizim yapmayı deneyin. Bu kalemler kurşun kalemlere göre daha pahalı ancak daha uzun süre dayanır ve çizgileri çeşitlendirmede daha yararlıdır.

Füzen uç (karakalem) büyük çizimler için mükemmel bir seçimdir ve son derece kolay bir şekilde siyah leke çizme veya çizgileri yumuşatma imkanı sunar,hafif bir dokunuşla kara bir çizgi elde etmek mümkündür.

Mürekkepli kalem kendinize biraz güven kazandıktan sonra deneyebileceğiniz bir çizim aracıdır.

Karakalem çeşitleri

Kağıt: Çizim ne kadar küçükse çizim kağıdı o kadar düz ve ince olmalıdır. Büyük çizimlerde kağıdın dokusunun daha kaba olması gereklidir. Birkaç farklı tür kağıdı deneyerek aralarındaki farkı ve birbirinden üstün yanlarını keşfedin.

Standart kalın kağıt : Bu kağıt türü standart ağırlıklarda ve doku özelliklerinde üretilmekte . Bu kağıtlar genellikle öğrenciler tarafından kullanılır. Profesyonel anlamda bu kağıtlar sadece eskiz çizmek için kullanılır.

Düz ( grensiz ) kağıt : Yüzeyi dokusuz yani düz olan kağıtlardır. Bu kağıt türü daha büyük detay ve daha küçük nesneler çizebilme imkanı sunar.

Kaba ( grenli ) kağıt: Yüzeyi dokulu profesyonel karakalem resim kağıtlarıdır. Üzerine çizilen çizgileri hafif kırık gösterdiği için dolgun bir etki vermektedir.

“Kara Kalem Çalışması İçin Malzemeler” hakkında 2 yorum var

  1. İlk defa bu çalışmayı yapacaksak hangi kurşun kalemi secmemiz daha iyi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir