Kanserojen Formaldehit Nedir Nerelerde Kullanılır Formaldehit Zararları

Kanserojen Formaldehit Nedir Nerelerde Kullanılır Formaldehit Zararları

Formaldehit kişisel bakım, güzellik ve temizlik ürünlerinde sıklıkla kullanılan kanser yapan bir maddedir. Diş macunlarında da formaldehit kullanılabilmektedir.(formaldehitin bu ürünlerin yapımında kullanılması çok sakıncalıdır).

Formaldehit kullanılan ürünler: Tarım, tıp, kozmetik, temizlik, yapı kimyasalları, temizlik malzemeleri, yapı sektörü (cam yünü, taşyünü imalatında), mobilya sektörü (sunta, mdf, suntalam, mdflam, kontraplak imalatında) ve balık çiftliklerinde dezenfektan amaçlı formaldehit kullanılır.

Gözlere tahriş edici, kızarıklık, ağrı, çift görme yapabilir. Deride korozif, kızarıklık, ağrı, yanma, hassasiyet ve tekrarlayan alerji yapabilir. Solunması durumunda boğazda acıma, öksürük, nefes darlığı, çeşitli solunum güçlükleri, solunum yolları tahrişi ve akciğerde ödeme neden olabilir.

Yutulması halinde, boğazda acıma, karın ağrıları, kusma, yemek borusu ve sindirim sisteminde doku tahribine yol açabilir.

Uzun süreli tekrarlayan temaslar deri hastalıklarına sebebiyet verebilir. Böbreklere, merkezi sinir sistemine zarar verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir