Kamu ve Özel Sektörde Yabancı Yazılım Kullanma Oranı Çok Yüksek İnternet Tehditlerine Açıklar
Yabancı yazılımların kaynağı bilinmediği için sürekli güvenlik açıklarına neden oluyor. Gelişen teknolojiyle günümüzün en büyük sorunlarından biri yazılımların sıklıkla saldırılara maruz kalarak maddi yönden zararlar oluşturması ve veri çalmasıdır. Bu yazılımlara bireysel olarak saldıran internet suçluları dışında, arkasında yabancı devletler tarafından desteklenen örgütlerde bulunuyor.
Türkiye siber saldırılara karşı en hazırlıksız yakalanan ülkeler arasında yer alıyor. Kamuda ve özel sektörde yabancı yazılım kullanma oranı yüksek. Yerli yazılım oranı yüzde 3 civarında.
Tehdit oluşturan internet saldırılarına karşı güvenlik ve ülke ekonomisine katkı için özellikle hastaneler, sağlık sistemleri, üniversiteler, yerel yönetimler ve devlet kurumlarına milli yazılımlar geliştirilip kullanılması gerekiyor.
Kaynak kodlarına sahip olunmayan, yerli olarak üretilmeyen hiçbir kritik altyapı bileşeninin güvenliğinden emin olunamaz. İnternet saldırıları ve bilgi güvenliği konusunda alınabilecek ilk önlem, yerli yazılım kullanımına yönelmektir.
Türkiye yazılım ile bilgi teknolojileri alanlarında uluslararası standartlarda ürünler ve hizmetler üreterek sektörde söz sahibi ülke olabilir.
Yerli yazılım kullanmak bilgi güvenliği açısından stratejik öneme sahip.
Yabancı bir yazılım kullandığınızda satın almak için verdiğiniz paranın dışında bilgi güvenliği anlamında da sıkıntılar yaşanabiliyor.
Dünyadaki Dijital Saldırılarda Türkiye Altıncı Oldu
Devletlerin Siber Saldırılara Karşı Hazırlıkları ve Savunma Kapasiteleri Sıralaması
İnternet Üzerinden Uluslararası Casusluk Saldırıları Artıyor