Kahve Keyfi Diyeti Bozar mı ?

Kahve Keyfi Diyeti Bozar mı ?

Diyet esnasında vücuda alınan kafein miktarı son derece mühimdir. Kafein bulunduran gıdalar fazla tüketilirse vücuda yoğun miktarda kafein girmiş olur. Bu durum vücuttaki mineral emiliminin azalması bakımından diyeti olumsuz etkiler. Diyette önemli olan noktalardan biri kafein tüketimini azaltmaktır.

Şayet kahve tüketiminiz fazla ise kafein içerikli besinlerde gün içerisinde az tüketerek dengeyi sağlamanız gerekir. Tercihiniz meyve çaylarından yana olsun. Tabi bunu yaparken kullandığınız şeker miktarına da dikkat etmelisiniz. Türk kahvesi bağırsakların işleyişini yavaşlatır. Bu açıdan bağırsak problemi olanlar türk kahvesi tüketimine çok dikkat etmelidirler.

Gün içerisinde vücutta biriken kafeinlerin dışarıya atılması için sık sık su içmelisiniz. Hergün ortalama 3 litre su tüketiniz.

Kışın Artan Yağlar :

Kış Mevsiminin üzerimize çökerttiği rehavetten, gündüzlerin kısalmasından dolayı meydana gelen halsizlik, isteksizlik, çabuk yorulma gibi etkenlerin sebebiyet verdiği çok yeme arzusu başımızın belası durumundadır. Tüm bu sebeplerden ötürü diğer mevsimlere göre daha fazla kilo artışı yaşıyoruz. Şayet ruh haliniz kötüyse dozunu ayarlayarak tatlı tüketebilirsiniz. Birkaç parça bitter çikolata ruh halinize iyi gelecek ve sizi mutlu edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir