Kadir Gecesi Kandil mi deÄŸil mi

Kadir Gecesi Kandil mi deÄŸil mi

Adı üstünde Kadir, kıymet değer, yani kıymetli gecedir. Kandil olsa Mevlid, Regaip, Miraç ve Berat Kandili gibi kandil kelimesiyle yani Kadir Kandili olarak anılırdı.

Kadir Gecesi, Kur’ân-ı Kerim’in inmeye baÅŸladığı Ramazan ayı’nın 27. gecesidir. Ä°slâm’da en kutsal ve faziletli gece olarak nitelendirilir. 2017 yılı Kadir Gecesi, 21 Haziran 2017, ÇarÅŸamba gününe denk gelmektedir.

Kadir gecesinin hangi gece olduÄŸu kesin olarak bilinmemekle beraber genellikle Ramazan’ın yirmi yedinci gecesinde olduÄŸu tercih edilmiÅŸtir. Hz. Peygamber (s.a.s) bunun kesinlikle hangi gece olduÄŸunu belirtmemiÅŸ, ancak; “Siz Kadir gecesini Ramazan’ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız” (Buhârî, Leyletü’l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216) buyurmuÅŸtur.

Kadir Gecesi, Kur’ân’da şöyle tanımlanmıştır: Şüphesiz ki Biz Kuran’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduÄŸunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede Rablerinin izniyle her türlü iÅŸ için inerler de inerler. O gece, tanyerinin aÄŸarmasına kadar bir esenliktir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir