İçeriğe geç

Jennifer Beals Kimdir

Jennifer Beals Kimdir

Jennifer Beals 19 Aralık 1963 yılında Chicago’da doğan Amerikalı model ve Aktördür. Francis W. Parker okulunda liseyi bitirdi. Yale Üniversitesi Amerikan edebiyatı bölümünü okudu.

Jenifer Beals 1983 yılında Flashdance adlı bir filmde canlandırdığı Alex Owens karakteriyle üne kavuştu. Bu filmdeki performansı onu Hollywood dünyasına taşıdı. 50’den fazla fazla tutulmayan filmlerde projelerde yer aldı.

İtalyan filmi Caro Diario’da İtalyanca bilmeden bir sahnede yaptığı İngilizce’den İtalyanca’ya çevirisi çok başarılı bulundu.

Beals, The L Word isimli dizide baş rol oynadı. 2006 yılında The Grudge 2 ve Troubled Waters adlı filmlerde oynadı.

Filmografi
Sinema
1980 My Bodyguard
1983 Flashdance
1985 The Bride
1988 The Gamble
1988 Split Decisions
1989 Vampire’s Kiss
1989 Sons
1990 Dr. M
1990 Tinikling ou ‘La madonne et le dragon
1991 Blood and Concrete
1992 In the Soup
1992 Day of Atonement
1992 Indecency
1992 Terror Stalks the Class Reunion
1993 Caro diario
1993 The Thief and the Cobbler
1993 Night Owl
1994 Dead on Sight
1994 Mrs. Parker and the Vicious Circle
1994 The Search for One-eye Jimmy
1995 Four Rooms
1995 Let It Be Me
1995 Devil in a Blue Dress
1997 Wishful Thinking
1997 The Twilight of the Golds
1998 Body and Soul
1998 The Prophecy II
1998 The Last Days of Disco
1998 The Spree
1999 Something More
1999 Turbulence 2: Fear of Flying
2000 Militia
2000 Without Malice
2000 A House Divided
2001 Out of Line
2001 The Anniversary Party
2001 The Big House
2001 After the Storm
2001 The Feast of All Saints
2002 13 Moons
2002 Roger Dodger
2002 They Shoot Divas, Don’t They?
2003 Runaway Jury
2004 Catch That Kid
2005 Break a Leg
2005 Desolation Sound
2006 The Grudge 2
2006 Troubled Waters
2007 My Name Is Sarah
2009 Queen to Play
2010 The Book of Eli
2010 A Night for Dying Tigers
2010 The Night Before the Night Before Christmas
2013 Cinemanovels

Dizi
1985 Faerie Tale Theatre
1992 2000 Malibu Road
1997 The Outer Limits
1997–1998 Nothing Sacred
1999 The Hunger
2004–2009 The L Word
2004 Frasier
2007 Law & Order
2009–2011 Lie to Me
2011 The Chicago Code
2012 Castle
2012–2013 Lauren
2012–2013 The Mob Doctor
2013 Westside
2014 Motive
2014 Proof

Jennifer Beals Shows Off Her Odd Musical Talent
  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç

Benzer içerikler


Kültür

Jennifer Beals Kimdir Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir