İzmir’de Otobüs Durakları Güneş Enerjisiyle Çalışacak

İzmir'de Otobüs Durakları Güneş Enerjisiyle Çalışacakİzmir'de Otobüs Durakları Güneş Enerjisiyle Çalışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok başarılı işlere imza atmaya başladı. Elektrik Su Havagazı Otobüs Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü, atölye ve duraklarda kullanacak enerjiyi üretmesi için güneş enerjisi santrali kuruyor. Güneş panelli otobüs durakları da kısa bir süre içinde kent merkezindeki yerini alacak.

Faaliyet gösterdiği her alanda güneş enerjisinden yararlanarak tasarruf sağlayan ve yenilenebilir enerjiyle karbondioksit salınımını azaltmayı hedefleyen ESHOT, Güneş Enerjisi Santrali için ihaleye çıktı.

Buca Gediz Ağır Bakım Tesisleri atölye binalarının 9 bin 250 metrekarelik çatı alanına güneş panelleri kurulacak. İhale tamamlandıktan sonra başlayacak çalışmalar 270 günde bitecek.

Yılda 1 milyon 230 bin kwh elektrik enerjisi üretecek olan santral sayesinde yıllık 670 ton karbondioksit salınımı engellenecek.

Proje 5 yılda kendini amorti edecek. ESHOT Genel Müdürlüğü ve hizmet birimlerinin yıllık elektrik ihtiyacının üçte biri karşılanmış olacak. Sistem 2017 yılında faaliyete başlayacak.

Akıllı durakların ve durak aydınlatmalarının ihtiyaç duyduğu enerjiyi güneş panelleri karşılayacak.

Bulutlu havalarda bile 3 gün kesintisiz çalışacak şekilde tasarlanan sistemde, aydınlatma gün batımıyla başlayıp, gün doğumuyla sona erecek. Güneş panelli otobüs durakları kent merkezinde, dar kaldırımlarda bulunan durak yerlerine takılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir