İzmir Enerji İhtiyacını Çevreyi Kirletmeden Kendi Üretmeyi Amaçlıyor

İzmir Enerji İhtiyacını Çevreyi Kirletmeden Kendi Üretmeyi Amaçlıyor

İzmir’deki Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Toplantısında konuşan, planı hazırlayan yüklenici firma yetkilisi Dr. Baha Kuban, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki çevreci yatırımlarıyla, şehirdeki karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar yüzde 20 oranında azaltabileceğini, bu oranın 2,5 milyon ton karbondioksit olduğunu belirtti.

Temiz bir çevre için bireylerin tüketim alışkanlıklarını değiştirmeleri gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası bir taahhütte bulundu. Toplu ulaşım, ulaşımda bütünleşme, metro ve raylı sistem yatırımları, ESHOT ve İZULAŞ’ın elektrikli otobüs yatırımları, belediye araç filosunun yüzde 25’inin elektrikli araçlardan oluşturulması, halkın bilinçlendirilmesi, katı atık yönetimi, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynakları yatırımı ve merkezi hükümet tarafından İzmir’e getirilmesi planlanan hızlı tren gibi yatırımlarla karbondioksit salınımı 2020 yılına kadar yaklaşık yüzde 20 oranında azaltılabilir diyen Kuban daha sağlıklı bir dünya, kentler ve gelecek için karbon ayak izinin azaltılması gerektiğini vurguladı.

Kuban, hazırlanan planla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karbondioksit salınımı envanteri ve eylem planı taahhüdünün yerine getirildiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir