İstanbul Kaldırım İşgali Her Geçen Gün Artıyor

İstanbul Kaldırım İşgali Her Geçen Gün Artıyor

Türkiye’de yıllardan beri yayalar için yapılan az sayıdaki kaldırımlarda iÅŸgal sorunu yaÅŸanmakta. Engelliler için uygun olmayan kaldırımlar yayalar içinde kullanılamaz halde. Yaya kaldırımları hem dükkan sahipleri tarafından hem de otomobillerle iÅŸgal edilmekte. Avrupa’da hiç bir dükkan ürünü kaldırımlarda bulunmamakta Türkiye’de ise YAYALAR için yapılan kaldırımlar hem dükkan sahiplerince hem de otomobillerin parkı nedeniyle iÅŸgal edilmekte.

Araçların kaldırım işgalini çözecek tek yol tüm taşıtlardan kaldırım vergisi alınarak tüm oto parkların ücretsiz hale getirilmesidir. Araç sahipleri otoparklara ücret ödemek istemiyor bu nedenle ücretsiz bulduğu her yere aracını park ediyor. Kaldırım vergisi taşıtlardan alınarak otoparklara ödenerek otoparkların tamamı ücretsiz hale getirilirse o zaman bu sorun da ortadan kalkacaktır.

Kaldırım işgallerine belediyelerin Zabıta Ekipleri bakıyor ancak görevini yapmayan zabıta ekipleri nedeniyle seyyar satıcıların ve esnafların yapmış olduğu kaldırım ve yol işgalleri temizlenmiyor.

Yıllardır Türkiye’de pek çok yolda kaldırım bulunmuyor. Bazı kaldırımlar ise belediyeler tarafından bakımsız bırakılıyor. Bu sorunların üstüne birde mevcut kaldırımları araçlar ile esnaf iÅŸgal ediyor.

Kanunen meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz edenlere, kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığanlara, belediye zabıta görevlileri tarafından idari para cezası kesilmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir