İstanbul Intel Teknoloji Konferansında Dikkat Çeken İcatlar

İstanbul Intel Teknoloji Konferansında Dikkat Çeken İcatlar

Konferansta insansı robotlar ve giyilebilir akıllı giysi teknolojileri dikkat çekti.

3 boyutlu baskı teknolojisiyle üretilen, atel ve alçı uygulamasına yeni bir yaklaşım getiren akıllı alçı, kullanıcı konforu ve pratikliği bakımından tüm dünyada ses getirdi.

Intel tarafından satın alınan dünyanın en ileri ve gelişmiş fitness ve sağlık takip cihazı olan Basis Science’in ürünleri de tanıtıldı. Basis Peak adlı bileklik adım saymanın ötesinde, kalp ritmini, terlemeyi, vücut ısısını, uyku düzenini takip ederek topladığı verileri internet ve mobil servisten oluşan ara yüzlerle değerlendiriyor. Böylelikle, kişilerin formda kalmasını, daha iyi uyumasını ve stres kontrolünü sağlıyor.

SMS Audio ile gerçekleştirilen işbirliğiyle, dünyanın kalp ritmini ölçen ilk kişisel ses sistemi ortaya çıktı. Yazılımın bir parçası da Intel’in İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’nde geliştirildi. Bu çalışma Intel’in Türkiye’deki Ar-Ge Merkezinin Türk mühendisleri ile katkıda bulunduğu ilk ticari başarılarından biri oldu.

Intel Teknoloji Konferansı’nda, Intel teknolojisiyle geliştirilen 2’si 1 Arada bilgisayarlar, tabletler, giyilebilir cihazlar, akıllı telefonlar ve fark yaratan RealSense Teknolojisi, kablosuz şarj gibi hayat kolaylaştıran teknolojiler de sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir