Yunanistan Sırbistan Romanya Bulgaristan Dörtlü Zirvesine İsrail Doğalgaz İçin Katıldı

Yunanistan Sırbistan Romanya Bulgaristan Dörtlü Zirvesine İsrail Doğalgaz İçin Katıldı
Yunanistan Sırbistan Romanya Bulgaristan Dörtlü Zirvesine İsrail Doğalgaz İçin Katıldı

Bulgaristan’ın Varna şehrinde planlanan dörtlü zirveye Bulgaristan Yunanistan ve Romanya Başbakanları Boyko Borisov, Aleksis Çipras ve Viorica Dancila ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç’in dışında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu katıldı.

İsrail doğalgaz konusunda Rusya’ya karşı ülkelerin fikrini çelmeye çalışıyor. İsrail’den Yunanistan üzerinden Bulgaristan’a doğalgaz tedariki görüşüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail’in Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan’ın enerji tedariklerinin etkinliğini artırmak için yardımcı olabileceğini söyledi.

Toplantıda enerji dışında bölgesel altyapı projeleri, Balkanlarda güvenlik ve Avrupa gündeminden konular görüşüldü.

Basın toplantısında konuşan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, AB içinde enerji, altyapı ve dijital bağlılığı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Aleksandrupolis ile Burgas arasında demiryolu rayının modernize edilmesi ve Bulgar-Yunan sınırında Aleksandrupols’te Meriç kıyısına kadar otoban kurma konusunda Borisov ile ortak bildirge imzalayacaklarını açıkladı.

Romanya Başbakanı Viorica Dancila önümüzdeki hafta Bükreş’te Tuna’nın Batı ile Doğu Avrupa arasında ulaşım koridoru olarak Tuna Stratejisi’nin genişletilmesine adanan konferans yapılacağını duyurdu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’nın ülkesinin AB adaylığı yolunda gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir