İsrail Eğitim Bakanı Çocukların Zorla Aşılanmasının Suç Olduğunu Belirtti

İsrail Eğitim Bakanı Çocukların Zorla Aşılanmasının Suç Olduğunu Belirtti

İsrail Eğitim Bakanı Çocukların Zorla Aşılanmasının Suç Olduğunu Belirtti

İsrail Eğitim Bakanı Yifat Shasha-Biton, çocukları okullarda koronavirüse karşı aşılamanın öğrenciler üzerinde “sosyal baskı” yaptığını ve suç olduğunu açıkladı.

Shasha-Biton, şunları ifade etti “Evde 1,5 yıl oturan ve duygusal bir rahatsızlıktan muzdarip olan çocuklar hakkında konuşuyoruz. Bu benim görüşüme göre bir suçtur. Çocukların aşılanıp aşılanmadığına karar veren ebeveynlerdir. Çocukları imkansız bir duruma sokuyoruz.

Eğitim sisteminin rolü eğitmektir. Sağlık sisteminin rolü sağlık hizmetidir. Okullarda gereksiz bir sosyal baskı oluşturmak iyi birşey değil.” dedi.

İsrail’in bir Bakanlık yetkilisi, koronavirüs aşılarının okullarda uygulanan rutin aşılara benzer olmadığını, bu konuda yapılacak bir şey olmadığını ve konsensüsün bir parçası olmadığını, aşıdan korkan ve çocuklarını aşılamak istemeyen çok sayıda ebeveyni görmezden gelmenin imkansız olduğunu, okullarda böyle bir tartışma başlatmaya gerek olmadığını belirtti.

Okul aşılaması, çocukların “psikolojik yükünü” arttırır. Bu bir “aşıyı arka kapıdan zorlama girişimi” dir. Eğitim hakkı ile halk sağlığı hakkı arasında daha geniş bir çatışmayı yansıtmaktadır. Şimdiye kadar, ülkeler bu adımı atmaya nispeten isteksiz davrandılar.

Kaynak: euskalnews.com/2021/08/la-ministra-de-educacion-de-israel-califica-de-crimen-la-vacunacion-de-los-ninos/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir