İslam Dünyasındaki Kriz Hakkında Konferans Verildi

İslam Dünyasındaki Kriz Hakkında Konferans Verildi

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda Filistinli Dr. Azzam Tamimi tarafından düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Batıda islamafobi, İslam’ın bir türlü iyi anlatılamayışı, içeride müslümanların kavgaları ve öldüğü bir zamanda bu tür konferanslara, sempozyumlara çok ihtiyacımız var. İslam; bir medeniyetin, evrensel müjdenin, nezaketin, hayatın, yüksek ahlakın, zirvelerin adı. İslam insanı merkeze koyarak onu yüce kılmanın adı. Bu anlamda da korkunun, savaşın değil sevginin, barışın adı İslam. Bu güzel, namütenahi mesajın bir kez daha iyi anlaşılması ve Ortadoğu’ya bütün İslam alemine, insanlığa mesaj olması açısından biz buradan küçük bir mum, ışığı yakmaya çalışıyoruz” dedi.

Filistinli Dr. Azzam Tamimi, Ürdün’deki Müslüman kardeşler hareketinin parlamento seçimlerine katıldığını ve kendisinden parlamentodaki Müslüman kardeşler milletvekilleri ofisinin genel sekteri olması talep edildiğini bu seçimlerin Ürdün tarihinde gerçekleşen ilk ve son şeffaf seçimler olduğunu belirtirken, bu süreçte parlamentoya seçilenlerden birçoğunun şeyhlerden oluştuğunu söyledi.

Filistinli Dr. Azzam Tamimi, şunları ifade etti; “Parlamento seçimlerinde en çok oyu onlar almıştı. Şunu fark ettim ki, seçilen parlamenter şeyhlerin birçoğu demokrasi hususunda ikna olmamışlardı ve hiçbir zaman olmayacaklardı. Ürdün’deki parlamenterlerin geçtiğimiz asrın 60’larında Mısır Müslüman kardeşlerinin yaşadığı tecrübe üzerine oluşmuş olan literatürün ciddi bir tesiri altında olduğunu gördüm. Bu çerçevede toplum iki ana grup şekilde kategorize ediliyordu. Süreç içerisinde reform talep edenlerin çok ağır eziyetlere maruz kalmaları onlara bu eziyetleri yapanların bu sistemin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği yönünde bir neticeyi doğurdu. Bizim gelenek içerisinde oluşan literatürün bütün sorunlarımıza cevap verebilecek nitelikte olduğu düşüncesi oluşmaya başladı. Bu nedenle de İslam dünyasının dışında herhangi bir birikime müracaat edilmemesi gerektiği ifade edildi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir