Trump Amerika’nın GeleceÄŸini Åžekillendirecek Düşüncelerini Açıkladı

Trump Amerika'nın Geleceğini Şekillendirecek Düşüncelerini Açıkladı

BM Genel Kurulu’nda konuÅŸan Amerika BirleÅŸik Devletleri BaÅŸkanı Donald Trump, mültecilere baktığı için Türkiye’ye teÅŸekkür etti.

​Trump’ın bazı açıklamaları şöyle:
Uluslarası suç örgütleri sınırlarımızı tehdit ediyor.

Tüm liderlerin öncelikle kendi halklarına hizmet etme hakkı var. Amerika BaÅŸkanı olarak her zaman Amerika’yı ön planda tutacağım. Siz de kendi ülkelerinizin liderleri olarak kendi ülkelerinizi her zaman ön planda tutmalısınız.

Amerika’nın hiçbir ÅŸey elde edemediÄŸi anlaÅŸmalara girmeyeceÄŸiz.

Önümüzdeki tehditler karşısında pasif davranmayacağız.

Ukrayna’dan Çin Denizi’nin güneyine kadar tüm ihlalleri kınamalıyız. Tüm sınırlara ve kültürlere saygı duymalıyız.

Dünyada haydut devletler var. Kuzey Kore çürük bir rejime sahip. Kuzey Kore yönetimi kendi halkının açlıktan ölmesinden sorumlu. Dünyayı nükleer çatışmayla tehdit eden bir ülkeye silah desteği verilmemeli.

BM, Kuzey Kore karşıtı yaptırımlara imza attı. Bunun için Rusya ve Çin’e teÅŸekkür ediyorum ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

Ä°ran, Hizbullah ve diÄŸer terör rejimlerini destekliyor. Ä°srail ve diÄŸer komÅŸularını tehdit ediyor. Ä°ran’la yapılan anlaÅŸma Amerika için utanç kaynağı. Bu konuda henüz son sözümüzü duymadınız. Amerika dışında Ä°ran halkının en çok korktuÄŸu ÅŸey Ä°ran liderleridir.

Ãœrdün, Türkiye ve Lübnan’a mültecilere kucak açtıkları için teÅŸekkür ediyoruz.

Küba hükümeti bir takım temel reformlar yapmadığı sürece yaptırımları kaldırmayacağız.

EÄŸer Venezuela hükümeti otoriter rejim uygulamaya devam ederse, daha fazla adım atmaya hazırız. Venezuela’daki sorun, sosyalizmin kötü uygulanması deÄŸil, özüne baÄŸlılıkla uygulanması. Venezuela hükümetinin halk üzerindeki otoriter yönetimini sürdürmesi durumunda bu ülkeye karşı daha ileri adımları atmaya hazırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir