İnternette Yapılan Aşırı Paylaşımlar İnternet Hırsızlarına Yarıyor

İnternette Yapılan Aşırı Paylaşımlar İnternet Hırsızlarına Yarıyor

İnternet güvenlik firmalarının yaptığı araştırmalarda internette yapılan aşırı paylaşımlar hırsızlara davetiye çıkarıyor.

Her türlü bilgi rastgele paylaşıma açılmamalı.

Paylaşılmaması gereken bilgiler ve öneriler;

Mutlaka sosyal paylaşım sitelerindeki gizlilik ayarları kontrol edilmeli. Paylaşımları sadece ilgili kişilerin gördüğünden emin olunmalı. Yakın arkadaş, uzak arkadaş, iş arkadaşı ve aile üyeleri için ayrı gruplar oluşturulmalı.

Konum bilgileri tüm dünyayla paylaşılmamalı. Sosyal ağlar genellikle kullanıcıların konumlarını belirtir. Kendi iyiliğiniz için bu özelliği kapatın ve geçmiş konum bilgilerini silin.

Geçmişte katıldığınız gruplara tekrar göz atarak eski ayarlarınızı kullanıp kullanmadıklarını kontrol edin herkese açıklarsa, ne paylaştığınıza dikkat edin, gruptan ayrılın ya da grup yöneticisinden ayarları değiştirmesini isteyin.

Herhangi bir yorum, fotoğraf veya video paylaşmadan önce kendi oto-sansürünüzü uygulayın. Paylaşım yapmadan önce bunu büyük annenize ya da sokaktaki birine gösterdiğinizi hayal edin. Böyle bir şey sizi rahatsız eder mi? Ediyorsa, paylaşımı yapmayın.

Fotoğraf ve video gibi paylaşımlarınızda bütün detayları inceleyin ve hassas verilerinizin ortaya çıkmadığından emin olun. Buna en iyi örnek, yeni alınan arabanızın fotoğrafını paylaşırken plakasının gözükmesi, ev anahtarınızı sakladığınız yer ya da yeni pasaport numaranız yanlış kişilere geçtiğinde size zarar verebilecek bilgilere ulaşmış olurlar.

Kredi kartı detayları, şifreler, telefon numaraları ya da kimlik numarası gibi hassas bilgileri asla mesaj uygulamaları ya da e-postayla göndermeyin, bu bilgileri halka açık sanal ortamda göstermeyin ve paylaşmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir